Simpel

Met moederdag kreeg ik van Ova ‘my fist Ottolenghi’ namelijk het kookboek ‘Simpel‘. En die letters van de titel hebben zelfs een betekenis:

 • S → Snel
 • I → Ingrediënten niet meer dan 10 (uitgezonder basisingrediënten uiteraard)
 • M → Maak van tevoren
 • P → Provisiekast
 • E → Eenvoudiger dan u denkt
 • L → Lui

Ha, nou als je de prachtige foto’s en beschrijvingen in het boek ziet dan neem je niet zo 123 aan dat het ‘simpel’ is. Maar dat viel alleszins mee. Het eerste gerecht dat ik uit dit boek kookte was de ‘Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta’ en omdat iemand al de moeite genomen heeft dit recept op het weeweewee te gooien plaats ik maar even een linkje.

Uiteraard was mijn gerecht niet zo mooi als op de foto in het boek zelf, maar het smaakte meer dan prima!

Ova kookte laatst ook een gerecht uit dit boek ‘Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa‘ en ook dat gerecht was lekker!

Mijn kruidenkast breidt zich steeds meer uit door alle verschillende gerechten die ik kook en ik vind het echt supertof. Het is eigenlijk ook heel suf realiseer ik me, maar juist door dat koken zonder pakjes en zakjes leer je veel meer vertrouwen op je eigen inzicht en durf je ook veel meer te combineren. Tenminste, dat heb ik dan.

Ooit schreef ik dat ik mijn boodschappen bij misschien wel de kleinste Jumbo van het land deed, maar dat doe ik al lang niet meer. Want de manier waarop ik nu kook past daar gewoon niet meer bij. Het kwam te vaak voor dat ik een ingrediënt nodig had dat ze niet hadden. Dus sinds een jaar of vijf (denk ik) doe ik mijn boodschappen bij een foodmarkt van Jumbo. En daar hebben ze altijd alles! En van goede kwaliteit ook nog.

Ik ben een luie boodschappendoener trouwens. Dus op het brood na doe ik inmiddels alle boodschappen bij die foodmarkt. Vroeger ging ik ook nog naar een groentenboer, maar die had ook vaak bepaalde ingrediënten niet in huis als ik ze nodig had. Dus alles daar.

Soms hoor ik van mensen die van de AH via de Aldi en de Lidl ook nog inkopen doen bij de de Jumbo. Nou, daar heb ik dus geen zin in: alles op één plek. Heerlijk. En het voordeel van deze foodmarkt is dat er nog een hele-, hele-, heleboel speciaalzaken in hetzelfde pand zitten!

Waar doe jij je boodschappen? Ben je supermarktvast? Ga je naar speciaalzaken?

12 gedachten over “Simpel

 1. Ik heb in mijn dorp n supermarkt met de J. Geen foodmarkt natuurlijk. Via laten bezorgen kan ik online veel meer bestellen dan in winkel ligt.
  We hebben sinds kort ook een winkel met een afdeling van Ecoplaza. Daar haal ik ook iets regelmatig. Bezwaar is de prijs.
  Ook koop ik op de markt( marktje)
  En ik bestel ook regelmatig bij Pit&Pit. Zij hadden bijvoorbeeld ‘roze peper ‘

 2. De vaste bakker, de slager, de kaasboer. Ik vind het fijn dat deze van generatie op generatie speciaalzaken in ons dorp nog bestaan en doe er graag mijn boodschappen. De rest bij de plaatselijke AH, met af en toe een uitstapje naar de Lidl of Aldi in de stad

 3. Ik ga meestal naar de Jumbo (500 meter lopen) of naar AH (1000 meter lopen). We hebben ook een Deen in het dorp en een Dekamarkt. En om de hoek zit ook een Aldi waar ze verrassend veel A-merken hebben, zag ik laatst. Toch is Jumbo mijn favoriete winkel. Groot en met een uitgebreid assortiment.
  En wat jij zegt over vertrouwen in je eigen kookkunsten klopt. Ik heb dat ook. Je gaat steeds meer je eigen draai aan recepten geven. Leuk is dat!

 4. Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Hoewel ik niet gek ben op garnalen… misschien voor dat ingrediënt iets anders verzinnen… 🤔
  Wij laten overigens al lange tijd de boodschappen bezorgen. En verder hebben we een vaste bakker en slager, waar we die dingen halen. Net als onze eigen toko… 😉

 5. Een keer per week bij de Lidl. Tussendoor ook Jumbo, Aldi, Deen of AH voor specifieke dingen. Heb het koken met Hello Fresh geprobeerd. Vond ik erg vermoeiend. Lijkt me dat het met dit soort recepten ook zo is. Elke keer kijken of je wel op de goede weg bent. Niks vergeten… Ik doe mijn eigen maaltijden zonder erbij na te hoeven denken, dan luister ik naar een luisterboek 😊👍
  Maar ik vind het heel knap dat je zo vooruit gegaan bent om op die manier te koken!

 6. Het wordt nooit zo mooi als in het boek, is helaas mijn ervaring, maar het ziet er prima uit. De ‘slogans’ van dit boek klinken ideaal. En ik ben qua boodschappen ook ‘lui’. Alles neem ik mee bij de weekboodschappen. Geen zin in allerlei gedoe.

 7. Ik kan me niet voorstellen dat hij simpele recepten heeft. Ik heb een paar keer een recept gezien en dat was elke keer bewerkelijk en heel veul ingrediënten. En natuurlijk zijn granaatappelpitjes.
  Ben benieuwd hoe je de andere recepten uit zijn boek vindt.

 8. Mijn voorkeur gaat uit naar de ouderwetse winkeltjes, de groente boer, de bakker, een kaaswinkel, de ambachtelijke slager.
  Een gewone “kruidenier” hebben we niet meer dus voor een aantal zaken ben op de supermarkt aangewezen, deels bij Aldi en deels bij Hoogvliet maar daar kom ik niet met karren vol naar buiten. Met pakjes zakjes en sauzen heb ik nooit iets gehad, ben gewoon uit het jaar kruikje en koop ook zo, met niet teveel poespas dus.

 9. Ik ben wel zo iemand die naar verschillende supermarkten gaat. Meestal niet op dezelfde dag, maar de ene keer ga ik naar de Jumbo, de volgende keer naar Lidl, een andere keer naar Aldi… Het ligt er ook een beetje aan wat ik nodig heb, want in elke winkel heb ik wel favoriete producten.

Reacties zijn gesloten.