Werk in uitvoering deel II

15 mei 2021


28 mei 2021: ik begin te denken dat het hier om onbevruchtte eieren gaat. Nog steeds geen ‘lelijke eendjes’ te zien.

1 juni … nog steeds niets.
Maar dan, rappapa, rappapa: twee kleintjes. Eindelijk!


En vandaag ging ik nog een keer gluren.

Het is best lastig om een beetje fatsoenlijke foto’s te maken. Want ik sta op behoorlijke afstand. En dan is er ook nog een papazwaan die heel goed op z’n babietjes past. En daar moet ik dan weer voor opletten.

In het nest ligt trouwens nog een ei, maar ik denk niet dat dat bevrucht is.

10 gedachten over “Werk in uitvoering deel II

  1. Wat leuk om dit zo mee te lezen! Ik houd eigenlijk wel van ‘lelijke eendjes’ , bedenk ik me nu. Een van mijn lievelingssprookjes….

  2. Oh doodeng die zwanenvaders… Maar wat leuk dat je het van ei tot zwaantje hebt gevolgd. Meestal zijn er toch wel meer jongen, maar goed alles beter dan niks.

  3. Inderdaad, best een late geboorte.
    In mijn woonomgeving waren vier zwanennesten. Ik heb er de gewoonte van gemaakt elke dag met mijn ommetje er langs te gaan en heb ook veel vastgelegd. Ook van de andere nesten, vooral veel van meerkoeten en van een fuut.
    Toppunt van lente, vind ik het.

  4. Altijd geweldig om zo’n proces te volgen, inderdaad op veilige afstand want een gespannen vader zwaan is niet niks.

  5. Groot gelijk dat je je kraambezoek een beetje op afstand hebt gedaan. Die papazwanen zijn inderdaad behoorlijk oplettend en een beetje eng, vind ik.

  6. Lief dat kleine grut! Je foto’s zijn duidelijk, hoor. En inderdaad oppassen want en zwaan wil je niet achter je aan krijgen.

Reacties zijn gesloten.