Yes, my first prik!


Vandaag krijg ik mijn eerste vaccinatie. En op 13 juli de tweede.

Ben jij al gevaccineerd? Heb je last gehad van bijwerkingen? Of laat je de prik aan je voorbij gaan?

31 gedachten over “Yes, my first prik!

 1. Ik heb de eerste gehad. Ik had wat last van mijn arm en ik voelde me de dag erna een beetje raar. Niet ziek of zo. Maar raar… misschien was ik gewoon moe of zo.

 2. Voor mij zit het er op.
  De eerste keer geen bijwerkingen en nu kan ik het niet zeggen. Ik heb een forse fibro-aanval (sinds een paar weken) en een aantal symptomen (zoals spierpijn en vermoeidheid) lijken op elkaar. Ik ga er eigenlijk vanuit van niet.

  Fijn zo’n eerste stap.

 3. Ja! Ik heb ze beide gehad. Vanuit mijn werk voor de WMO mocht ik me al vrij snel aanmelden en vanwege mijn leeftijd kreeg ik Astra Zeneca.
  Ik heb na de 1ste prik een dag koorts gehad, maar verder heb ik totaal geen bijwerkingen gehad.
  Doordat ik verschillende Covid besmettingen van dichtbij en iets verder af heb meegemaakt heb ik geen moment getwijfeld over de vaccinatie. Mijn redenatie was en is dat ik liever wat bijwerkingen heb (ook op de lange termijn) dan een mogelijk fatale Covid besmetting. Daarbij komt dat ik me al ruim een jaar verantwoordelijk voel voor mijn cliënten en de personen waar ik mantelzorger ben. Als ik ziek wordt of het bij me draag en ik besmet een kwetsbare om mij heen zou ik dat heel moeilijk vinden.
  Ik ben van mening dat iedereen zijn eigen mening mag vormen en ook uiten, maar ik hanteer dezelfde regels bij Covid als bij religie. Je mag met me praten, we kunnen discussiëren, we mogen het met elkaar oneens zijn, maar je gaat me niet ‘werven’. Ik geef en eis respect voor elkaars mening. Mensen die mij koste wat kost willen overtuigen van hun standpunt worden vriendelijk verzocht mij niet meer te bellen, dit ruimt ook lekker op in mijn sociale media ;-)

 4. Geen moment getwijfeld, krijg de griepprik al vanaf dat men er mee startte. Ik werkte bij kwetsbare mensen in de zorg. En nu de eerste vaccinatie al gehad, geen bijwerkingen. Volgende week woensdag de tweede. Ik doe het voor mezelf en voor anderen. Ben blij dat het hier allemaal eindelijk de goede kant op gaat.

 5. Ik heb lang getwijfeld of ik het wel of niet moest doen omdat het vooral heel dubbel voelt, omdat ik voor mijn gevoel gezond ben, maar gisteren dan toch de eerste prik gehad omdat ik ook niet wil dat een ander ziek wordt door mijn toedoen.

 6. Ik heb gisteren een dansje staan doen omdat ik éindelijk mijn prik mocht inplannen. Nog twee weken geduld en dan ben ik aan de beurt.
  Ik heb chronisch vermoeidheidssyndroom en daardoor 100% afgekeurd, maar dan weer nét geen officiële risicogroep. Dat terwijl corona mij veel harder zal raken dan een gemiddeld persoon van mijn leeftijd. Ik ben dus echt heel blij en opgelucht als ik eindelijk de prikken gehad heb!

  Gelukkig zijn mijn ouders (wél risicogroep) en partner inmiddels al geprikt. Zij hebben allemaal nergens last van (gehad).

 7. Het begin is er en gelukkig had je geen bijwerkingen!
  Zelf twijfel ik nog enorm, immers ben ik op de natuurlijk manier geïmmuniseerd en zie ik dus niet echt een toegevoegde waarde van de vaccinatie. Mijn lichaam weet hoe het de antistoffen moet aanmaken. En voor een ander hoef je het ook niet te doen aangezien je een ander evengoed kan besmetten. Dus ik wacht nog maar even af.

 8. Gelukkig heb ik wederom mijn 1e vaccinatie kunnen plannen op de 18e, nadat mijn eerdere afspraak afgezegd moest worden, want tja… gestruikeld in die laatste meters voor de eindstreep…

 9. Ik heb geen moment getwijfeld,geen bijwerkingen gehad die een naam mogen hebben.De schipper kreeg Moderna had wel wat last,zelf kreeg ik Pfizer.Denk dat de twijfel vooral in de snelheid van het ontwikkelen zit.Alle medicijnen hebben bijwerkingen op de korte of lange duur.Kijk eens naar een paracetamol,niet te beschrijven al deed ik dat wel op mijn blog🤣

  • Ik heb zes weken geleden Corona gehad en ondervind nog steeds veel last. Maandag geprikt met Moderna en dinsdag erg beroerd geweest met koorts en alles. Hele pijnlijke arm ook. Nu is het donderdag en het leed is grotendeels geleden. Misschien was het wat te vroeg na de besmetting? Maar dit was het gelukkig, hoef geen tweede prik meer. Ik heb gehoord dat de vaccinatie kan helpen tegen de restverschijnselen, ik ben benieuwd!

 10. 2x Astra Zeneca, zo goed als geen bijwerkingen. Ben heel blij dat ik ben geprikt, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen, want dat is waar het toch ook om gaat: het virus geen kans meer geven om de kop op te steken! Ik veroordeel niemand, maar snap niet dat iemand twijfels heeft …..

 11. Ik heb m’n oproep inmiddels gehad. Maar ik twijfel nog steeds stevig. Zolang ik er nog niet écht vrede mee heb om het wél te doen, ga ik niet.
  Vraag me af wat de bijwerkingen op lange termijn zijn, en wat het nut is als er steeds mutaties van het virus zijn.
  Maar alsjeblieft, reken me niet bij de wappies.
  Soms voel ik me een paria binnen m’n eigen kringetjes, en dat is niet fijn;-(

 12. Mijn vriendin appte dat ze na de tweede prik ( Pfizer) een dag ‘griep’ had gehad. Ik had daar helemaal geen rekening mee gehouden ( ook een beetje suf) en voelde me acuut ziek worden. Sloeg nergens op natuurlijk. Ik had na de prik alleen een stijve arm en was wat hangerig. Simpel gedaan met eten en lekker gehangen. Na een goede nachtrust was ik weer fit en had alleen een stijve arm.
  Ik heb eigenlijk niet getwijfeld over de prik. Heb wel vertrouwen inde aanbevelers. Vind het naar dat Pfizer zo’n winst maakt. Dat wel. Astra Zeneca had ik ook geaccepteerd. Binnen mijn ‘bubbel ‘ is iedereen blij met de prik. Dat maakt het makkelijker. De oudste twee kinderen hebben hun prikafspraak ook gemaakt. Zijn daar ook blij mee. Ik vind het net als jij goed georganiseerd allemaal. Diep respect. De tweede keer kon ik gewoon doorlopen, prik en klaar.

 13. Ik zag net dat mijn geboortejaar vandaag aan de beurt lijkt te komen om een afspraak te maken. Probleem: ik twijfel nog steeds. En zolang ik twijfel, blijf ik bij het standpunt (nog) niet doen.
  Ben trouwens geen wappie en ook niet bang dat ik straks 5G heb via een prik o.i.d.;), maar ik vind het gewoon moeilijk dat er nog niets bekend is over de lange termijn.

  • Ieder zijn mening toch? Ik deel die niet, want ik vind en vond de korte termijn zorglijker en als ik daar iets positiefs aan bij kan dragen dan aarzel ik geen moment. En ik vertrouw op de experts. Snap dat wantrouwen echt niet. Het zijn beproefde technieken. Daarbij mensen doen vaak zelf zoveel ongezonde dingen en dat is dan wel oké? Drank, drugs, roken, tatoeages zetten (ik las ergens iets over het zetten van tatoeages waarin men deed alsof het om het coronavaccin ging, echt heel grappig maar ook wel triest dat we blijkbaar zo wantrouwend zijn geworden), ongezond eten of dat dan ook.
   Toen Ova gevaccineerd kon worden voor de hpv heb ik ook lang getwijfeld maar na een uitgebreid gesprek met de huisarts er ook voor gekozen het toch te doen https://www.triltaal.nl/2012/02/13/inenten/
   Snap wel dat je, als je aarzelt, het soms best lastig hebt.

   • Het punt is juist dat mRNA geen beproefde techniek is. Daar zit voor mij een groot deel van de twijfel. Deze techniek is nog niet eerder op grotere schaal bij mensen toegepast.

 14. Na de eerste prik voelde het een dag alsof ik een blauw plek had, dus dat selde niks voor. Zaterdag de 2e, misschien ben ik dan op afstand bestuurbaar? ;-)

 15. Pfizer had bij mij ook geen bijwerkingen , de eerste én enige prik omdat ik al antistoffen had. Ik had zelfs de bijwerking “opgelucht gevoel” niet. In tegendeel, ik vind het nog steeds niet prettig dat het vanuit verstandelijke overwegingen moest gebeuren, nu ik er maar één hoef scheelt dat toch troep waar te weinig over bekend is in m’n lijf .

 16. Inmiddels 2 prikken gehad. Geen bijwerkingen. Want een beetje pijn aan de arm bij de prikplek vind ik eigenlijk geen echte bijwerking. En na de 1e keer de volgende dag een beetje zware benen, maar dat is vast iets anders geweest. Na de 2e prik helemaal niks gemerkt! Maar de “bijwerking van een opgelucht gevoel” had ik ook, net als Bertie(bo).

 17. De afspraken zijn gepland!
  De afgelopen weken heb ik afgeteld naar het moment dat mijn geboortejaar aan de beurt was :-)
  eind juni en begin augustus ben ik aan de beurt.

 18. Ik ben ook geprikt. Met Pfizer. Dus vanaf nu kan iedereen mij volgen en aan en uit zetten en wordt mijn DNA veranderd. Verder geen bijwerkingen….

 19. Pfizer. De eerste: geen enkele bijwerking. De tweede: een beetje een lamlendig gevoel dat een halve dag duurde. En dat kan ook iets anders zijn geweest. De belangrijkste bijwerkingen: een geweldig gevoel van opluchting. En van dankbaarheid!

 20. Ik heb de eerste prik in april gekregen. Astra Zeneca. ‘s Avonds een beetje warm gehad en een een zere plek waar ik geprikt was. Verder niets gemerkt. De tweede prik krijg ik in juli.
  Ik was wel een beetje boos en jaloers toen ik hoorde dat als je Astra Zeneca had geweigerd je nu kunt kiezen welke vaccinatie je wil. De mensen die nu kunnen kiezen zijn sneller volledig gevaccineerd dan dat ik dat ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *