Azijnpissers

Iedereen zal er inmiddels wel van gehoord hebben, van de brief van Amalia. Persoonlijk vind ik het een topactie van haar. En, misschien naïef, maar hé, ik ga nu eenmaal toch nog steeds uit van het goede van de mens, ik dacht er verder niet zo bij na.

Totdat ik op facebook en andere media reacties las. En ja, ik weet dat ik dat niet moet doen, maar soms doe ik dat dus wel. En mijn hemel: wat zijn er toch veel azijnpissers! Waarom, waarom nou toch moet er altijd en overal commentaar gegeven worden op dingen. Waarom, waarom moeten alle mooie dingen bezoedeld en afgezeikt worden. Waarom, waarom? PR-offensief, ze zal het wel niet zelf bedacht hebben, ze hebben toch geld zat waren nog de ‘aardigste’ reacties. Of wat te denken van echt supersneue reacties op het feit dat Amalia cum laude is afgestudeerd: GET A LIFE! Oh, ik kan hier #zoboos om worden! Dus: adem ik in en adem ik uit en probeer ik het los te laten.

Je kunt er voor kiezen om niets te zeggen. Wat zou dat de wereld wat mooier maken toch?

Misschien ben jij een lezer die ook wel enigszins sceptische ideeën heeft bij het gebaar van Amalia. Dat mag. En uiteraard mag je dat ook laten weten. Maar doe dat dan op een #doeslief manier en niet onnodig krenkend of bozig of rancuneus. Je zou maar Amalia heten en al dat soort reacties over je heen krijgen …

15 gedachten over “Azijnpissers

 1. Mij maakt niet uit of zij het zelf bedacht heeft of niet… Zij is er in ieder geval mee akkoord gegaan.
  En cum laude afstuderen, zelfs als je met een gouden lepel in je mond bent geboren, is geen automatisme. Daar heeft ze genoeg voor moeten doen.

  Ik vind haar een toppertje.

 2. Ik blijf weg van deze azijnreacties. Ik word er chagrijnig van. Vroeger hoorde ik het niet en nu sla ik de boel over.
  Ik waardeer haar, geloof haar en heb vertrouwen in haar.

  Kijk zo’n S. Van L.. ik voel aan mijn water dat hij niet integer is. Azijnzijken, mopperen, lost dat niet op. Ik erger me en ga wat anders doen.

  Naïef? Het zal… ik ben het met jou en het voelt prettig.

 3. Van mij had ze haar toelage mogen houden. En op mogen maken tot de laatste cent. Als genoegdoening voor al het commentaar wat ze van kind af aan gekregen heeft.

  • Oh ja… Daar zeg je zo iets. Een kind van 12 wat door de pers afgekraakt wordt omdat men haar jurk niet mooi vindt. Of omdat ze in hun ogen iets te mollig is.

 4. Ik ben het zo ontzettend met je eens. Ik denk trouwens dat ze dat echt wel zelf heeft bedacht. Waarom niet?

 5. Hier wordt je echt doodmoe van he? Ik vond het een mooie actie van Amalia maar er zijn altijd mensen met negatief commentaar. Dan denk ik: Zo de waard is zo vertrouwd hij zijn gasten, en zelf zullen die mensen niet veel positiefs in te brengen hebben.

 6. Ik begrijp ook niet goed waarom alles op zo’n nare manier moet. Prima dat je ergens een mening over hebt, maar die kan je toch op een respectvolle manier geven.
  Ik vind het in ieder geval een mooi gebaar van haar. :)

 7. Facebook bezoek ik niet dagelijks… en zeker dit soort berichten vind ik echt afschuwelijk. Ik denk er precies zo over als jij. Ik hoop dan ook dat Amalia er zich niet te veel van aantrekt want het is echt zo misselijk.

 8. Ik lees dit soort dingen daarom niet meer. Iedereen moet altijd maar overal wat van vinden. Laat iedereen lekker zijn eigen ding doen denk ik dan. Of scroll lekker door. Zoveel negatieve reacties op van alles… Zo zonde.

 9. Ik zit vanwege dat gepis niet meer op Facebook en zelfs Twitter vind ik twijfelachtig tegenwoordig met inderdaad altijd dat gezeik. Wat de HappyHulk zegt: de wereld gaat kapot aan die socials. Ik zit dan wel op Instagram, maar heeeeel weinig en alleen maar positief.

 10. Aan social media gaat de wereld kapot.
  Op elk nieuwsartikel wordt tegenwoordig (vaak negatief) commentaar geleverd.
  ‘Alles wat je voedt, groeit’ , weet je nog?

 11. De reacties op de berichten van Amalia heb ik expres niet gelezen, op één na die ik tijdens het scrollen toch nog gauw zag en daar stond: “ze mag wel es afvallen”. Wat een vervelende kinderachtige opmerking!

  En het is natuurlijk niet alleen bij berichten van Amalia dat er vervelende opmerkingen komen. Het gebeurt bij heel veel personen, voorvallen, ongevallen etc. Er kunnen 100 fijne reacties geplaatst worden, maar juist die ene rotreactie blijft hangen omdat die pijn doet.

 12. Heerlijk rustgevend om dat soort media te negeren, daar kies ik voor. Jij kiest ervoor om dat te lezen, dat mag ook.

Reacties zijn gesloten.