De slag om de Schelde

Zo hé, dat was lang geleden dat laatste bioscoopbezoek. Ik heb werkelijk waar geen idee meer wanneer dat was. Ik kan het me in ieder geval niet meer herinneren. Maar gisteren kwam aan dat lang geleden een eind. Samen met Mr. T., Ova en Haar Lief en Saar gingen we naar ‘De slag om de Schelde‘.

En dat is een behoorlijk pittige film moet ik zeggen. Een film over een vergeten slag (zoals er zovelen zijn overigens).

We waren er allemaal van onder de indruk en stil van. Het is een heftige film met een aantal interessante verhaallijnen en bijzondere personages. Er worden drie jonge mensen gevolgd die ieder bij de oorlog betrokken raken: een piloot uit Engeland, een meisje dat uiteindelijk in het verzet terecht komt en een Nederlandse jongen die meevecht aan de kant van de Nazi’s. Ik vond de film af en toe keihard en heel erg confronterend. En ik denk dat dat goed is: oorlog is keihard en confronterend. Heel veel wordt er ook niet in gesproken maar juist de non-verbale communicatie, de wanhoop of vertwijfeling op de gezichten, vond ik heel erg goed getroffen.

Wat ik wel een beetje jammer vond was het feit dat sommige ‘details’ gewoon echt niet kloppen: kale bomen in september, wolkjes adem in augustus. Maar verder vond ik hem gewoon heel erg mooi en ik denk dat veel mensen deze film moeten zien omdat deze niet alleen de waanzin van de oorlog laat zien maar ook alles weer even in perspectief zet …

9 gedachten over “De slag om de Schelde

  1. Nee, deze film ga ik zeker niet zien. Ik kan niet tegen dat oorlogsgeweld. Ik weet nu al dat ik niet los van die beelden kan komen en daardoor vele nachten niet kan slapen

  2. Ik denk dat mijn verkering hem wel mooi zou vinden. Maar ik ben niet zo’n film kijker. We wachten wel tot-ie ooit op tv komt. Kan hij kijken terwijl ik iets anders doe :-)

  3. Ik lees je blog even niet vorm graag mijn eigen mening en probeer spoilers te voorkomen. Ik wil de film heel graag zien al maanden maar dat is nog even niet gelukt dus.

  4. Een paar van die regie-foutjes merk ik ook vaak op. Geweldig recensie dit hoor.. Ik wil hem ook graag zien maar wacht wel tot hij op TV of streamingdienst komt.
    Maar dank voor de tip en fijn dat jullie met zijn allen gingen!

  5. Zowel onderwerp als “locatie” hebben niet mijn voorkeur voor pom er even uit te gaan. Maar klinkt als een mooie uitstap voor geïnteresseerden.

Reacties zijn gesloten.