Club sandwich

Sinds de heropening van de horeca ben ik al weer vier keer wezen lunchen. Tja, alles om de horeca een hart onder de riem te steken nietwaar? En tot op heden bestelde ik, hoe saai, iedere keer een club sandwich. Want die vind ik gewoon heel erg lekker.

Nou had ik bij nummer één nog gewoon kunnen denken, dat het toeval was, bij nummer twee werd het dat al wat minder, bij nummer drie ontstond een patroon en ik besloot zojuist bij het schrijven van dit blog dat ik dat patroon ga doorbreken. Niet omdat ik ze niet lekker vind, maar omdat ik ook wel weer ‘ns wat anders wil bestellen.

Mijn eerste clubsandwich at ik op 30 mei bij Boer Goossens en het was meteen ook de allerlekkerste! Ik was er samen met Mr. T. en het was sowieso zalig om een keer samen een terras te pakken.

Nummer 2 at ik op 5 juni toen ik samen met Ova ging lunchen. Deze komt op nummer 3 te staan. Ik at hem bij een tentje in onze gemeente, daarom zet ik maar even geen link want ik wil geen verontwaardigde horeca-ondernemers die ik geregeld tegenkom op mijn blog.

Ik had het maar druk met lunchen. Nummer drie at ik, opnieuw in mijn gemeente, toen ik samen met een collega ging lunchen. Helaas pindakaas: deze eindigt op de laatste plek. Hij was vooral veel te droog.

En de laatste club sandwich, die at ik al weer op 12 juni jongstleden (waardoor ik dus ongelogen vier club sandwiches at in 2 weken tijd). Deze komt op de tweede plek. Samen met een aantal vriendinnen wandelden we die ochtend een heerlijk ommetje dat we afsloten met een gezellige lunch bij Thuys.

Ik moet dus de conclusie trekken dat het inmiddels al weer ruim twee weken geleden is dat ik ben gaan lunchen. Van dat ‘redt de horeca’ komt dus niet heel veel terecht. Daar moet ik snel maar ‘ns weer verandering in gaan aanbrengen.

Wat is jouw favoriete lunchgerecht als je ‘uit lunchen’ bent?

19 gedachten over “Club sandwich

  1. Ik maak thuis nog weleens een ‘club’salade zonder sandwich dus uit mijn koolhydraatarme kookboek. Erg lekker, vooral als het warm is.

    Op het terras ook meestal een salade. Iets wisselends, iets van het huis

  2. Vaak ook wel een club sandwich. Maar toen de verkering en ik vorig jaar op Texel waren, wilde we wat eten in het restaurant bij de vuurtoren. Maar het was vol. We konden wel broodjes meenemen. Dus bestelde ik twee broodjes gezond. Het regende dat het goot en wij hebben onze broodjes in de auto opgegeten. Het was het lekkerste broodje gezond ooit.

  3. Oh heerlijk, en uit lunchen en clubsandwiches! Wel liefst met gebakken kip (en niet de vleeswaren 😉 Van de week heb ik in Dordt geluncht met een oud-collega en komende week staat er een lunch gepland met 3 oud-collega’s. Ik heb ‘sinds het weer mag’ met dochterlief geluncht in een Haagse strandtent, met een vriendin bij Villa Augustus (ook de tuin daar is een aanrader) en met manlief een sterrenlunch op mijn verjaardag genoten. Wat zijn we bevoorrecht!

    • Oh, Villa Augustus, dat vond ik zo gaaf. Kreeg er een beetje een Sjakie en de chocoladefabriekgevoel van. Dordrecht verraste mij trouwens sowieso positief.

  4. Heerlijk maar ik denk ook wel veel te veel!
    Vanmiddag toevallig met dochter geluncht.. een Classis 12 uurtje! Een minisoepje, minibroodjes, minikroketjes (kalf, groente en garnalen), wrapje, carpaccio met tonijnsalade, boter en knoflooksaus. Je denkt.. mmm ik zal wel een paar broodjes bijvragen maar het was heerlijk en ook gewoon genoeg.
    Iets met warme geitenkaas vind ik ook heerlijk, en een carpaccioschotel zeker ook niet verkeerd. Zo fijn dat het weer kan!
    Ga maar gauw weer eens… en geniet lekker!

  5. Oh ja een clubsandwich kan echt heerlijk zijn!
    Als ik ergens op een terras lunch is een kop soep of broodje met iets warms (kip, gehaktballen in tomatensaus, gebakken ei) wel altijd favoriet.

  6. Dat ziet er heerlijk uit! En leuk om te lezen omdat ik regelmatig bij mijn vriend in Uden ben. Het leven is goed in het Brabantse land.

  7. Hard broodje met een lekker stinkkaasje. Of uiensoep en dan stokbrood met kruidenboter erbij. Tosti ook lekker.
    Maar koffie met goede taart vind ik ook een prima lunch 😉

  8. Het ziet er wel lekker uit moet ik zeggen maar ik kan me dus niet heugen dat ik ergens op het terras gezeten heb. Heb het ook totaal niet gemist moet ik zeggen. Ik hou overigens erg veel van droog vers wit brood.

  9. Hoe éét je in ‘s hemelsnaam zoiets!! Voor mij liefst gewoon een broodje ham of kaas, een uitsmijter als ik honger heb of een tosti als ik weinig trek heb. Kop soep kan ook. Of als ik thuis een paar dunne pannenkoekjes.

    • Nou, je haalt de sneetjes van elkaar en dan eet je ze op. Ik moet trouwens eerlijk zeggen dat ik bijna altijd wel twee of drie stukken brood overhoud. Het beleg is natuurlijk ook veruit het lekkerst.

  10. Ik geloof niet dat ik ooit een club sandwich gegeten heb. Meestal ga ik voor geitenkaas of warme beenham. Mocht ik ook weer eens gaan lunchen dan zal ik kijken of het op de kaart staat.

  11. Ik zal dus nooit een clubsandwich eten. Niets voor mij. Ik houd vooral van een broodje gebakkengeitenkaas of brie en dan met gember en noten, Jammie

  12. Ik ben Belg en in België verstaan we onder lunchen iets anders dan in Nederland. Wij eten gewoonlijk een tweegangen warme maaltijd als we gaan lunchen. In heel veel restaurants/brasseries wordt dit als ‘business lunch’ verkocht. Het is dan een voorgerecht en hoofdgerecht van de dag. Glaasje wijn erbij, koffietje om af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *