Werk in uitvoering deel IV

Ik heb het er maar druk mee zeg, met die mooie kleine zwaantjes en hun papa en mama.

De laatste foto’s die ik plaatste ware alweer van 19 juni jongstleden. Inmiddels zijn de kleintjes weer flink gegroeid.

Soms echter, zijn ze ook een tijdje foetsie. Dan zou het best kunnen dat ze de andere kant op zijn gezwommen dan dat ik wandel. Ter verduidelijkeling (hahaha, een mens kan maar ergens mee bezig zijn) heb ik even een kaartje gemaakt met daarop aangegeven waar ik de zwanenfamilie regelmatig tref.

Daar bij het nest in de buurt wandel ik meestal naar links, maar ze kunnen uiteraard ook naar rechts zwemmen. Ach, ze hebben zoveel keuze.
Enfin, ik kom ze dus lang niet altijd tegen. Op 22 juni was het zelfs zo dat het nest ‘gekraakt’ was door een eendenfamilie!
Dus ik was maar wat blij dat ik de familie op 28 juni weer tegenkwam. In negen dagen waren ze best gegroeid!

En ik wandel ook wel ‘ns een andere kant op dus toen ik op 30 juni dit zag, toen werd ik even een beetje bangig. Het zal toch zeker niet?
Gelukkig waren ‘mijn vriendjes’ op 1 juli weer present.
En op 4 juli weer. Als de papa of de mama zijn of haar veren opzet dan is ze eigenlijk niet heel blij met me, maar tegelijkertijd blazen ze niet meer. Misschien wennen ze aan die rare mevrouw?

Het is af en toe best lastig om fatsoenlijke foto’s te maken. Want vaak kan ik niet heel dichtbij komen en ingezoomde foto’s met mijn telefoon zijn meestal niet heel scherp. Maar ja, ik (en jullie) moet(en) het er mee doen. Dit is 8 juli.
En die twee foto’s hieronder zijn van gisterenavond.

9 gedachten over “Werk in uitvoering deel IV

  1. Wat leuk, de ontwikkeling van een zwanengezin. En die brutale eenden, die hadden wel een heel riant nest :-)

  2. Ik begrijp niks van dat verhaal van ‘Een lelijk eendje’. Ik vind baby-zwaantjes ook mooi.

  3. Nou er zitten ondanks dat toch juweeltjes van foto’s tussen. Erg leuk om zo’n gezinnetje te volgen hé! Ik heb het ook wel eens gedaan en weet dus dat je soms even kwijt bent.

  4. Prachtig! Wij hebben ook zwanen in de buurt, dit jaar helaas geen nest gespot. Heb je het geluid van de vleugels van een vliegende zwaan weleens gehoord? Machtig mooi en indrukwekkend 😊

  5. Mooie foto’s en leuk dat je de familie Zwaan volgt.Dicht bij huis is er ook van alles te zien en te beleven!

Reacties zijn gesloten.