Geen widgets gevonden in de zijbalk

Wat een mooi boek! Echt, ik heb gruwelijk genoten van ‘Heimweeland‘ van Kati Naumann. De omschrijving bij bol.com dekt de lading bij lange na niet vind ik:

Een vergeten stuk Duitsland en een familiegeheim komen samen. In een zoektocht naar zichzelf zoekt Milla via geotracking naar verloren plaatsen. Midden in het Thüringer Woud stuit ze op een overwoekerd hotel, waar ze een schriftje van een jong meisje vindt. Het herbergt een familiegeheim met wortels in de DDR en uitlopers naar het heden. Het gebied rond hotel Waldeshöh was onderdeel van het niemandsland tussen de twee Duitslanden, Sperrgebiet. Bezit werd onteigend, bewoners verplaatst. Zo ook de familie Dressels, eigenaar van het hotel. Als ze na de val van de Muur terug willen naar hun geboortegrond, blijkt de DDR het hotel en zijn bewoners al lang vergeten te zijn. Maar Milla krijgt het schriftje en het jonge meisje niet uit haar hoofd…

Wat gebeurden er verschrikkelijke dingen in de tijd van het ijzeren gordijn. Dingen waarvan ik nog nooit gehoord had.

Het boek speelt zich af in het heden en het verleden (periode 1945 – 1977). Door deze afwisseling wordt het verhaal boeiend, interessant en aangrijpend. De periode 1945-1977 vertelt over de familie Dressel en hun hotel. De andere verhaallijn speelt in het nu en volgt Milla, hoe ze in contact komt met de familie en wat er dan gebeurt … dat moet je gewoon lezen. Doen hoor!

Door Mrs. T

8 gedachten over “Heimweeland”
  1. Ik ben bijna klaar met de Cliftonserie. Daarna ga ik deze lezen.
    Bedankt weer!!

  2. Oke. Ik ga ‘m onthouden. Ben nog even bezig in een ander boek en heb er nog een klaarliggen, maar ik heb bijna vakantie dus dat komt goed.

Reacties zijn gesloten.