Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vakantie!

DoorMrs. T

jul 26, 2021

Hoera ende hoezee, ik heb vakantie. Vier weken van zalig niets doen liggen voor me. Alhoewel: ik moet woensdag en vrijdag toch even inloggen om wat kleine dingen uit te zetten. Gevalletje slechte planning tussen mijn twee collega’s en mij. Maar verder dus: vakantie!

Wederom niet in Frankijk want dat heb ik geannuleerd. Al heb ik nu wel een dingetje met de camping daar want ik heb te laat geannuleerd vinden ze. Ik heb geannuleerd op basis van de berichten die Frankrijk eruit gooide dat er elke twee dagen een PCR-test gedaan moest worden door niet-volledig-gevaccineerde mensen en dat was de druppel. En, misschien wel een beetje gemeen, op basis van een verkeerde mail die ze me gestuurd hebben waarin stond dat ik kon annuleren als Nederland rood zou worden (en dat moest natuurlijk zijn ‘als Frankrijk rood zou worden’). Dat ze in Frankrijk drie dagen later bedachten dat die regel pas vanaf 18 jaar zou gelden was een beetje mosterd na de maaltijd. En, van onbezorgd op vakantie gaan was toch al geen sprake gezien dat vermaledijde virus. Daarbij, ik zou daar niet op mijn gemak zitten als regels om de haverklap (kunnen) veranderen. Hoe naïef was ik vorig jaar om te hopen dat het in 2021 wel beterder zou zijn. Dat gedoe met de camping; laten we hopen dat dat goed komt. Al ben ik er bang voor. Het is maar geld en er zijn veel ergere dingen, maar ik wil er toch nog wel wat energie in stoppen.

Wat gaan we dan wel doen? Nou, in de eerste week ongetwijfeld de keuken poetsen. Hoera ende hoezee. En eropuit met vrienden. En in die eerste week vertrekt Saar naar Appelhof. OMG! Ik hoop dat ze enorm gaat genieten, dat corona niet al te veel roet in het eten gooit en dat alles goed gaat. Ova is weer terug van haar wandelvakantie in Oostenrijk, en zij gaat morgen weer aan het werk.

En dan de tweede en derde week naar een heuse stadsvilla in Zeist. Zin in!!! De vierde week is Mr. T. weer aan het werk, dus dan zie ik nog wel wat ik ga doen.

Of ik logjes plaats hier? Geen idee, dat zien we wel. Anyway: ik wens jullie allemaal een heel fijne zomer!

Door Mrs. T

23 gedachten over “Vakantie!”
 1. We zijn met de auto in Z-Frankrijk beland en het is hier goed te doen. Pass Sanitaire moet bij elk restaurant getoond worden, verder op een ruime camping waar je niet dichtbij mensen komt.

  Op wat drukkere plekken mondkapjes verplicht buiten, maar die plekken hoef je niet op te zoeken natuurlijk. Al met al blij dat we gegaan zijn. Heerlijke temperaturen, genieten van het buitenleven en het lekkere eten hier.

 2. Ondanks alles een fijne vakantie! Ik verblijf al langere tijd op een psychiatrische afdeling en mijn ‘vakantie’ gaat naar een traumacentrum, ieder z’n ding 😉 de echte vakantie haal ik daarna wel in

 3. Je bent heerlijk nog steeds vakantie aan het vieren! In eigen land… net als wij. Dit jaar nog maar even voorzichtig… Geniet er nog maar van!

 4. Wat top dat ik eindelijk iemand vindt die niet naar het buitenland gaat. Ik snap helemaal niets van al die mensen die gaan. Met alle regels waar je je aan moet houden.Top van jullie! Ik hoop dat jullie je geld terug krijgen en ik kijk uit naar verhalen uit de villa.

 5. Ha! Die energie was niet voor niets. Volledige voucher mag naar volgend jaar. Yes!

 6. Dat je niet naar Frankrijk gaat begrijp ik. Ik was ook graag die kant op gegaan, maar heb het ook uit mijn hoofd gezet. Vorig jaar had ik niet gedacht dat we nog steeds in beperking moeten leven vanwege dat rotvirus, maar ik merk wel, dat “we” er steeds beter mee omgaan. Dat virus gaat voorlopig niet meer weg.

 7. Fijne vakantie en over die camping, je hebt papieren bij je reservering? Daar heb je dan voor getekend, die mail van hun komt daarna pas. Overigens vind het idee van op vakantie gaan ook een drama als ze de olympiers al niet gezond kunnen houden, hoe doen ze het dan met de gewone mens?

 8. De vakantie van mijn man is alweer voorbij, maar ik wil de komende vier weken ook een beetje vakantie vieren in de zin van ‘geen gedoe’.

 9. Fijne vakantie.
  (Op Omrop Fryslan las ik dat Terschelling de regels flink aanscherpt voor de jeugd)

 10. Ze zullen toch ook liever geen Nederlands ontvangen als Nederland donkerrood is zoals nu!
  Maar de 4 weken gaan omvliegen dat weet ik zeker.
  Veel plezier en een fijne vakantie.

 11. Begrijpelijk dat je het nu niet ziet zitten om naar Frankrijk te gaan. Hopelijk komt het toch goed met die camping! Geniet lekker van je vakantie en al het leuks dat je gaat beleven!

 12. Wat heerlijk voor je. Geniet van je welverdiende vakantie en succes met de Franse onderhandelingen 😉

 13. Heerlijk vakantie, als ik niet al blij was werd ik het wel elk jaar om deze tijd door jouw enthousiasme. Jammer van die camping, maar ik zou het ook niet gedaan hebben. In Zeist? In een stadsvilla? Ik ben benieuwd.
  Jan vertelde het al. Mocht je zin hebben een keer koffie te komen drinken dan zijn jullie welkom hoor! Lijkt me heel leuk. Je weet me wel te bereiken…

 14. Een hele fijne vakantie gewenst!
  Jammer dat ze van die camping lastig doen. Zeker in deze coronatijd zou er toch meer begrip moeten zijn voor annuleringen. En die lege plek zal heus wel weer door iemand anders gehuurd worden.

 15. Fijne vakantie!
  Wat een gedoe toch hè, en de regels veranderen dan ook nog eens om de haverklap.

Reacties zijn gesloten.