De beller op lijn vier

Ik moest er wel een bladzijde of 40 inkomen (want waar gaat dit over? en mmmm, die Jordan Briggs is maar een onsympathiek mensch) maar toen het boek me eenmaal gegrepen had kon ik eigenlijk niet stoppen met lezen. Waar gaat ‘De beller op lijn vier‘ van J.D. Barker over?

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Wat een vaart, wat een gruwelijkheden, wat een spannende thriller. Ik kon tijdens het lezen eigenlijk alleen maar denken: dit boek moet, moet, moet verfilmd worden.

Dus: als je van een heerlijke onvervalste thriller houdt die leest als een trein (en vooruit, waarin ook wel wat onwaarschijnlijke dingen gebeuren) dan moet je dit boek heel, heel snel gaan lezen!

7 gedachten over “De beller op lijn vier

  1. Ah, yes, dit boek staat al op mijn lijst, maar nu krijg ik er nóg meer zin in. Ga maar gelijk op ‘reserveer’ klikken.

Reacties zijn gesloten.