Dagboek van de bevrijding van Eindhoven

Eigenlijk ben ik een beetje te laat met deze post, want Eindhoven werd natuurlijk op 18 september 1944 bevrijd (soort van), maar hé, ik heb het zo druk gehad, dat ik het mezelf vergeef.

Laatst luisterde ik de podcast ‘Dagboek van de bevrijding van Eindhoven‘ en dat vond ik een buitengewoon interessante podcast.

De 36-jarige Piet Bouma woont tijdens de bevrijding met zijn vrouw Tine en hun twee dochtertjes Emmy en Irene aan het Franklinplein in Eindhoven. Bouma werkt als natuurkundig onderzoeker bij Philips, maar heeft multiple sclerose. Daardoor is hij aan huis gekluisterd. Met een groot opmerkzaam vermogen houdt hij een dagboek bij over de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog, en over de gevaren die nog steeds op de loer liggen….

Dat ik hem zo interessant vond ligt vooral aan het feit dat er gewoon heel veel ‘dagelijkse dingetjes’ in te beluisteren zijn.

En wat ook heel interessant is, vind ik, is dat je de hele podcast inclusief allerlei foto’s en kaartje hier op je gemak na kunt lezen!

3 gedachten over “Dagboek van de bevrijding van Eindhoven

  1. Hoewel ik nooit podcasts luister, maak je me nu toch wel heel nieuwsgierig naar deze. En aangezien ik nog een klusje heb liggen waar ik wel wat achtergrondvermaak bij kan gebruiken…

Reacties zijn gesloten.