Post

Oh, ik houd zo van echte post. Post als in ‘onverwacht’ en ‘in de brievenbus’. En laatst ontving ik gewoon zo’n leuk pakketje. Dank, dank, dank lieve je weet wel wie!

Zelf ben ik ook erg van het post versturen. En dan liefst ook als verrassing voor de ander. Of mensen het nu moeilijk hebben en wel iets leuks in de bus kunnen gebruiken of gewoon ‘voor de zomaar’: ik ben nog een heuse postverstuurder.

Het enige waar toch wel de klad in is gekomen in het versturen van kerstkaarten. Dat deed ik een aantal jaren erg minimaal. Dat heeft vooral te maken met het ‘ik stuur jou een kaart en dus verwacht ik er een terug principe’. Daar kan ik niet zoveel mee eerlijk gezegd. Ik heb daarom ook wel ‘ns ‘nieuwjaarskaarten’ gestuurd. Dat vond ik dan weer wel geinig.

Vorig jaar heb ik, vanwege corona, wel weer meer kaarten verstuurd, maar ik denk niet dat het ooit nog wordt zoals vroeger.

En jij, hoe zit dat met jou? Verstuur je veel post? En ga je straks weer aan de kerstkaarten?

12 gedachten over “Post

 1. Post is altijd leuk om te krijgen behalve van de belasting. Ik stuur zelf regelmatig wat rond. Vooral op mijn verjaardag ontvang ik dan veel terug. Ik maakte al mijn kerstkaarten zelf, maar stopte een paar jaar geleden omdat het teveel stress gaf. Vorig jaar met Corona stuurde ik weer zelfgemaakte kerstkaarten. Ik weet het nog niet voor dit jaar. Ik heb niet zoveel energie momenteel, maar aan ouderen stuur ik zeker wat.

 2. Ik verstuur massa’s kaarten. Mijn hele familie en vriendenkring krijgt van mij een verjaardagskaart of soms zomaar een kaartje. Ik krijg zelden iets terug maar daar gaat het niet om. Dat heb ik ook met kerstkaarten. Ik krijg er steeds minder, merk ik. Maar ik blijf stug doorsturen.

 3. Ik stuur nauwelijks post. Het is toch weer papier en karton dat je meestal vrij snel weg gooit. Ik bel dan liever of stuur een digitaal bericht. Bij een digitaal bericht kan de ontvanger zelf beslissen of ze het alsnog willen afdrukken.
  Al moet ik zeggen dat we voor onze bruiloft wel kaarten gaan rondbrengen. De familie heeft aangegeven dat ze graag een tastbare uitnodiging willen ontvangen.

 4. altijd lief zulke post, ik verstuur graag kaartjes, dat komt omdat kaartjes maken een hobby is, en ik maak ze om te versturen niet om te bewaren, dus ja kerstkaartjes verstuur ik graag en ook kaartjes voor zieke mensen, kindjes of volwassenen, gewoon omdat het fijn is iemand voor even blij te maken. Een collega zei ooit je moet iets geven omdat je het wilt geven, niet omdat je er iets voor terug wilt ontvangen, dan is het ruilen en geen geven meer…..

 5. Kerstkaarten verstuur ik altijd wel, en natuurlijk ook kaarten bij verjaardagen, geboortes, ziekte en/of sterfgevallen. En daar schrijf ik dan altijd wel iets op.

 6. Ik verstuur ook best veel kaarten en niet alleen met Postcrossing. Kerstkaarten ook zeker en ik verwacht helemaal niet dat ik dan wat terugkrijg. E

 7. Al járen stuur ik geen kerstkaarten meer, m.u.v. 2 jaar geleden. Toen werden er kerstkaarten gemaakt van foto’s van de door het haakclubje gehaakte kerstboom. Verder stuur ik (meestal) verjaardagskaarten, maar zelden zelfgeschreven want ik bestel ze via H.allmark

 8. Ik stuur mijn kleindochter vaak een kaartje met van die poëziealbum gedichtjes erop.
  Ze kan het nu zelf lezen.

  Ik had een oom die amper sprak.
  En als wij dan een kerstkaart kregen stond erop geschreven Z K Z N K

  En wij wisten dan meteen dat hij van ome Klaas was. Zo grappig!

 9. Wat een leuk en lief pakketje is dat! Ik houd heel erg van kaartjes sturen. Eerlijk gezegd ben ik dat sinds mijn burn-out pas echt (weer) gaan doen. Toen merkte ik hoe goed één simpel kaartje in de bus kan doen door kaartjes in mijn eigen brievenbus. En vanaf dat moment ben ik veel trouwer geworden met het zelf sturen van kaartjes. Inclusief kerstkaarten overigens, die ik tot die tijd nooit verstuurde;).

Reacties zijn gesloten.