Handen

Is het heel stom om van jezelf te zeggen dat je vindt dat je best mooie handen hebt? Want nou ja, dat vind ik eerlijk gezegd: dat ik best mooie handen heb.

Ik ben gezegend met het feit dat ik geen nagels bijt en dat mijn nagels over het algemeen vrij stevig zijn. Al moet ik zeggen dat dat de laatste jaren wel minder is geworden.

En ook de tijd van het jaar doet geen goed aan de sterkte van mijn nagels momenteel.

Op een aantal nagels heb ik ook verticale streepjes zitten en daarop scheurt de nagel redelijk gemakkelijk in. Maar goed, het is nog best te overzien.

Als ik iets irritant vind is het scheurtjes in nagels waarmee je dan weer aan je kleren bijft haken en zo. Dus zodra dat gebeurt, knip ik mijn nagels met zo’n nagelknipper die eigenlijk voor teennagels schijnt te zijn.

Vijlen doe ik nooit. En nagels lakken tot voor een maand geleden eigenlijk ook al heel lang niet meer.

Vroeger heb ik mijn nagels wel vaak gelakt. Op een bepaald moment ben ik daarmee gestopt en gebruikte ik alleen nog maar doorzichtige nagellak en daar ben ik ook ooit mee gestopt. Geen idee meer wanneer dat was.

Maar laatst waren Ova en Saar allebei met hun nagels bezig en toen lakte ik maar een keer mee. Omdat ik altijd knalrode lippenstift draag als ik ga werken was de keuze snel gemaakt. En ik was het lakken nog niet verleerd.

Het nadeel van nagels lakken vind ik dus dat ook dat weer snel beschadigt en dat vind ik heel lelijk. Dus na een dag of drie vier moet het er weer af. Of het moet bijgelakt worden, maar dat vind ik dan ook weer lelijk.

Nu heeft Ova laatst zo’n gellaktoestand gekocht en daarmee zou dat van die beschadigde nagels tot het verleden moeten gaan behoren. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de sint voor mij een potje rode lak meegebracht heeft.

Hieronder een foto van hoe mijn nagels er nu uitzien. Ik dacht, ik schrijf nu (op 2 december) dit logje en die rode nagellak en lengte klopt niet meer dus even een foto maken. Stukken korter dus dan op de foto’s hierboven. Want tja, afgelopen week was weer zo’n week dat m’n nagels één voor één afbraken.

Lang verhaal kort wat dat lakken betreft: ik denk dat het toch wel weer een blijvertje gaat worden. Want ik vind het toch wel leuk. Grappig trouwens dat mensen zelfs als ik mijn nagels niet lak mijn nagels al zo mooi vinden. Het lijkt dan net alsof ik een soort van French Manicure heb (dus gewoon mooie witte randjes).

Maar goed: ik vind mijn handen dus mooi en dat vond ik ook al voordat ik mijn nagels weer ging lakken. En wat ik het allerbelangrijkste vind van mijn handen is dat ze gewoon heel veel dingen kunnen!

Oh ja, aan mijn linkerhand draag ik mijn zilveren trouwring. Aan mijn rechterhand een ringetje dat ik drie jaar geleden van Mr. T. kreeg toen we op een marktje in Frankrijk rondhobbelden. Ik heb hem omgedaan en nooit meer afgedaan want ik vind het een supermooi ringetje. Het mag duidelijk zijn: ik ben geen goudmens.

Ben jij tevreden over je handen en nagels? Lak je je nagels? Bijt je ze? En ben je een goud- of zilvermens? 

22 gedachten over “Handen

 1. O hier een nagellakmens! Ik kan niet goed tegen ongelakte nagels, die gaan er bij mij zo snel onverzorgd uit zien. (Zit ook vaak met mijn handen in de aarde bijvoorbeeld :p) Maar inderdaad vier, vijf dagen is het maximum en dan moet het eraf, vandaag bijvoorbeeld zit ik al op een tsjipjes te kijken en daar kan ik absoluut niet tegen dus straks de dissolvant bovenhalen! Hier is het toevallig op dit moment knalrood, maar ik overweeg een donkerder kleurtje voor oudjaar, eventueel met wat glitter!

 2. Mooie handen inderdaad. Nagels lakken heb ik geen geduld voor. En ik poets te veel dus dat is er zo weer af. Hier geen zilver want daar kan ik niet tegen. Gouden ringen dus. Verder korte nagels omdat ze niet zo sterk zijn en ik kan écht, écht, écht absoluut niet tegen haakjes aan mijn nagels. Brrrr. Dus altijd een vijltje bij me. Ik heb ook altijd erge schrale handen. Maar toch vind ik mijn handen wel mooi, eigenlijk. Ik vind het ook altijd wel wonderlijk was ze allemaal al gedaan hebben. Sterke handen zijn het! :-)

 3. Ik heb vooral handen die bij me passen want zulke mooie nagels als de jouwe, dat gaat bij mij niet werken. Ik bijt geen nagels heb helaas zeker in deze koude maanden wel kloven. Mijn nagels knip ik meestal kort en ik ben een zilvermens. Als dat al zo is want ik draag 1 ring omdat die van mijn oma was.

 4. Mijn vingers zijn scheef en vaak zit er aarde of verf of inkt onder mijn nagels. Ik krijg kloofjes wat ik ook smeer. Dus ik ben jaloers op jouw handen. Over mijn voeten mast 42 met te kleine grote tenen zwijg ik ook liever. Maar alles functioneert dus ik mopper niet.

 5. Zullen we ruilen? Dan krijg jij mijn handen met korte vingers en korte nagels. Ook wat ribbeltjes erbij. Ik ben jaloers; dat kun je wel lezen ;-)(

 6. Prachtige handen inderdaad! Ik ben persoonlijk een beetje geobsedeerd door handen en nagels. Afgebladderde nagellak bijvoorbeeld is mij echt een doorn in het oog bij mezelf en anderen. Maar omdat het geklooi met zelf lakken me de keel begon uit te hangen heb ik drie weken geleden biab genomen bij de nagelstyliste. Is een soort gellak maar dan iets dikker en beter voor je natuurlijke nagels. Heel blij mee!

 7. Je hebt zeker mooie handen, sierlijke lange vingers. En leuk, zo met de nagellak. Ik bijt. Probeer het af te leren. Handen faccineren mij. Ze vertellen ets.

 8. Mooi je nagels.

  Ik lak niet. Zet geen zoden aan de dijk. Het aantal ribbels is dusdanig toegenomen dat het een enorme laag moet worden om er egaal uit te zien. En meestal zijn mijn nagels niet van dezelfde lengte. De ene nagel groeit sneller dan de ander.

 9. Mooi! Vooral de rode.Zelf lak ik zelden mijn nagels,ze zijn prima zonder en ik houd ze kort.Zo gewend na jaren in de zorg,draag nu wel mijn ‘surrogaat’ trouwring,de echte heb ik verloren ooit tijdens het varen.Lange nagels zijn onhandig voor mijn handige handen🤣

 10. Mooi inderdaad, je nagels zo gelakt!
  Vanwege mijn werk moet ik mijn nagels altijd kort houden en is lakken ook geen optie. Vind ik soms wel jammer, want ik vind het echt erg mooi gelakte nagels.

 11. Ik ben het met je eens dat je handen mooi zijn. De mijne zijn ook ok. Weliswaar met korte nagels die maar hoogstzelden gelakt worden….

 12. Op dit moment zien mijn nagels er niet uit, veel gewerkt met papier en kartonnen dozen , slechte combi met broze nagels.. Heel toevallig kon ik zuinig zijn met m’n nagels rond de bruiloft van de kleinzoon eind juli en toen zijn ze een hele tijd netjes gebleven en ben ik ze zelfs gaan lakken. Nooit met knal rood, dat moet bij je kleding passen en dat doet het niet. Zalmtinten gaat beter, of aubergine achtige tinten. Lipstick gebruik ik nooit, heb tamelijk rode lippen van mezelf. Bijten doe ik gelukkig ook niet. Maar ik zou een moord doen voor de keiharde nagels die Henk had, daar kon je schroeven mee indraaien.

 13. Ik ben het met je eens, mooie handen heb je. Misschien maak ik een blogje over mijn eigen handen en ringen

 14. Mijn vingers zijn niet lang en best stevig, wel goed in verhouding . Ik knip mijn nagels altijd kort en vijl eventueel bij zodat er nergens nog een haakje ofzo zit. Lakken heb ik nooit gedaan en zal er ook niet aan beginnen.

 15. Je hebt zeker mooie handen. Mijn eigen handen vind ik wat te grof/mannelijk, maar ik ben wel tevreden over mijn vingers, die zijn mooi lang. Bijten heb ik maar heel even gedaan maar sinds mijn15e niet meer denk ik. Door het bezig zijn met paarden vliegen de stukken er altijd af, dan zijn ze weer net op lengte en dan pats alles eraf ook met gellak, dus ik had mooie acrylnagels maar door onderzoeken die er af moeten halen en nu maar even zonder, met corona sluit alles telkens en dat is ook zo onhandig.

 16. Ik ben heel tevreden met mijn handen. Ik vind ook dat ik mooie handen heb, ook al beginnen ze wat rimpelig te worden. Geen schande als je 67 bent.
  Al vele jaren laat ik om de 3 à 4 weken gel zetten op mijn (natuurlijke) nagels. Elke keer neem ik een andere kleur, soms ook French manicure. Dat uurtje bij de nagelstyliste is een kleine luxe die ik me permitteer. Zo heb ik altijd mooi verzorgde nagels.

 17. Je hebt zeker prachtige handen! Voor mij geldt helaas dat ik wél een nagelbijter ben en (nog veel erger!) dat ik ook aan de velletjes om mijn nagels heen bijt. Daar schaam ik me voor en het hier opschrijven is al een ‘ding’, maar goed. Ik heb het mezelf al heel vaak af proberen te leren, maar wat ik ook doe: het lukt me niet. Helaas vind ik mijn handen dus helemaal niet mooi.

 18. Ik vind mijn handen qua uiterlijk neutraal. Ze zijn wel sterk en kunnen veel. Bijt geen nagels, nooit gedaan. Ik pak mijn nagels zeer zelden, ik kan het niet goed en het blijft inderdaad nooit mooi. Ik heb alleen een trouwring om van witgoud, geen andere hand sieraden.

Reacties zijn gesloten.