Kerst

Wat valt er te zeggen over de kerst dit jaar? En hoe voorkom ik dat ik in herhaling val? Want zo heel erg tof is het allemaal niet.

Aan de andere kant: we kunnen nog een heleboel dingen gewoon wel. En dat is iets om ondanks alles dankbaar voor te zijn.

We zullen kerst hier in huis op heel bescheiden schaal vieren, maar het zullen ongetwijfeld fijne en warme dagen zijn.

En ik gun iedereen fijne momenten deze kerst. Want het lijkt me dat we dat wel kunnen gebruiken. En ik gun mensen ook mildheid en een zacht hart.

Want het aller-, aller-, allermeeste gun ik ons een wat lievere wereld. Een wereld waarin we lief zijn voor elkaar. Waarin ‘ikke, ikke, ikke’ niet meer de norm zal zijn (is het ook niet, tenminste niet in mijn omgeving, maar waarom lijkt het daar dan wel op???) en waarin begrip voor, en luisteren naar, elkaar weer gewoon is.

Fijne dagen!

11 gedachten over “Kerst

  1. Wat leuk, al die detailfoto’s van de kerstboom. Heel bijzonder. En zo is het ook met de kerst. Vele mooie details samen maken dat het geheel er toe doet en het waard is om er even bij stil te staan dat het samenzijn belangrijk is.

  2. Gelukkig heb ik ook gewoon een warme wereld om me heen, dáár kijk ik naar , de rest laat ik, voor zover ik er niets aan kan veranderen, langs me heen gaan. Dat zou je ook kunnen proberen, maakt het leven sowieso leuker.
    Geniet van jullie warme sfeervolle kerstdagen.

  3. Ja, een lievere wereld. Met die liefde zit het bij jou in huis volgens mij wel goed, dus ik wens je liefdevolle, mooie dagen met hen die je lief zijn.

Reacties zijn gesloten.