Geen widgets gevonden in de zijbalk

Geboosterd

DoorMrs. T

dec 26, 2021

Sinds het overlijden van de vader van Mr. T. hebben hij en zijn zussen afgesproken dat we de traditionele kerstdag voor hun familie zouden skippen. Het is uiteraard hartstikke gezellig om elkaar te zien, maar ongeveer 30 mensen te gast is niet bepaald een sinecure. IIn plaats daarvan hebben we afgesproken dat we in plaats daarvan rond de trouwdag van hun ouders een familiedag gaan houden. Die is eind mei, dus dan kan het meestal wel buiten en dat is toch heel wat relaxter.

Ova zou Tweede Kerstdag bij Haar Lief doorbrengen en Mr. T., Saar en ik hadden het plan om naar Zuid-Limburg te gaan. Daar een kekke high tea te gebruiken en dan een stuk door Zuid-Limburg te wandelen en/of rijden. Maar ja, toen kwam die lockdown, dus dat ging ‘m niet worden. 

We hebben ook niet echt meer moeite gedaan om iets anders te verzinnen want we zouden nu met z’n vijfjes lunchen. En Saar hadden we, oh kerstgevoel, een bezoekje aan de McDrive beloofd. 

Toen ik op 24 december dan ook las dat mijn geboortejaar in aanmerking kon komen voor de boosterprik en bleek dat ik die gewoon al op 26 december zou kunnen halen en dan ook nog gewoon hier op 5 kilometer, was dat wel heel erg tof. Ik maakte een afspraak voor mezelf en in een ander tabblad een afspraak voor Mr. T. en we konden allebei op 26 december terecht. Weliswaar met 1½ uur tussenbeide afspraken maar wel op Tweede Kerstdag.

Nou gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat we gewoon tegelijk gegaan zijn maar dat was geen enkel probleem. Het was er trouwens sowieso heel rustig, dus die prikken zaten er al binnen 5 minuten na binnenkomst in. 

We lieten een zak drop achter voor de mensen en vrijwilligers van de GGD en kunnen nu geboosterd en wel het nieuwe jaar in!

Ben jij gevaccineerd? Ga je de boosterprik halen of heb je hem wellicht al gehaald? 

 

Door Mrs. T

21 gedachten over “Geboosterd”
 1. Ik ben de week voor kerst geboosterd! En hier geen lockdown dus alle kerstfeesten gingen gewoon door. Ik dacht er het mijne van en heb het ternauwernood overleefd 🙂

 2. De booster nog niet gehad. Had voor maandag een afspraak om 12.00 uur maar om 13.30 een begrafenis. Ben rond 10.00 uur gegaan omdat we het anders niet zouden redden maar werd weggestuurd!!!! Bizar ze wilden geen uitzondering maken. Werd boos toen werd er onmiddellijk naar de beveiliging gebeld….Mijn man ging eind november met mijn moeder mee en kreeg de booster toen zelf ook aangeboden. Ik snap het echt niet waarom het je zo moeilijk wordt gemaakt. De discussie duurde veel langer dan het zetten van een booster zou hebben geduurd.

 3. Wat leuk van die zak drop! Goed idee! Ik had de prik 20 december binnen.
  Ben heel blij dat het kan. Ben blij hier te lezen dat het ook vaak snel en goed gaat.

 4. Fijn dat dat zo vlot ging. Ik mag ook al, maar moet nog een afspraak maken. Ik ga wel, hoor. Maar ik heb niet zo’n haast. Ik vind het niet zo boeiend omdat ik toch nauwelijks mensen zie en/of ergens kom.

 5. Wij hebben allebei morgen een afspraak voor een booster.
  Maar oh!!!!!!, wat staat het me tegen.
  En die uitroeptekens dekken de lading niet!

 6. Ja, wij zijn ook al geboosterd. Ikzelf in Dokkum, maar mijn lief maakte een verkeerde keuze en moest 20 km. verderop naar Leeuwarden. Wij zijn dan van die brave mensen die niet eens proberen of het ook anders kan. Achteraf had mijn lief wel met mij kunnen gaan, het was totaal niet druk en toen ik vertelde aan de prikster was haar commentaar, had het maar geprobeerd. Maar goed, we zijn al weer vergeten dat het hem iets meer moeite kostte, we zijn klaar.

 7. Ik dacht gelijk: gewoon samen gaan, ondanks de verschillende tijdstippen. Maar dat deden jullie dus al. Fijn dat ze meewerkten en heel attent dat jullie wat achter hebben gelaten voor de medewerkers!

 8. Na een beetje puzzelen met afspraak mogelijkheden ver van mijn woonplaats, gelukkig een afspraak voor 30 december op fietsafstand.
  Ik weet dat ook dit geen 100% bescherming biedt, maar alle beetjes helpen.

 9. Nee , nog geen booster gehaald al ligt de uitnodiging hier al wel. Omdat over de eerdere pril óók heel lang nagedacht heb was ik laat in de zomer pas geprikt, ik heb dus niet zoveel haast, temeer daar ik nu, meer nog dan bij de eerdere prik, het gevoel heb dat het maar bas weinig zin heeft. Ik zou tóch blijven testen in situaties waar dat nodig lijkt.

 10. De schipper had zijn booster al in oktober via dialysecentrum,zelf heb ik de booster inmiddels ook.In tegenstelling tot wat ik lees in de media,vlot digitaal geregeld en op fietsafstand in een buurgemeente. We zijn de kerst goed doorgekomen nu oud en nieuw nog,hoop dat het rustig blijft in het land,vooral voor alle hulpverleners.

  1. Hier ook. Snel geregeld. Zowel voor onszelf als mijn ouders (dat heb ik telefonisch geregeld). Ging heel vlot allemaal.

   En ik hoop met je mee.

 11. Ik heb mijn boosterprik al van half september, goed twee maanden na mijn tweede AstraZeneca prik. Ik ben dus waarschijnlijk alweer heel wat van de bescherming kwijt. Op naar de vierde prik …

Reacties zijn gesloten.