Geen widgets gevonden in de zijbalk

Don’t look up is een film waar op dit moment veel over gepraat wordt dus eergisteren vond ik dat het wel ‘ns tijd werd om hem ook te ‘netflixen’. Er zijn mensen die de film geweldig vinden en mensen die hem finaal afbreken. En zoals altijd vorm ik graag zelf een oordeel. Samen met Ova en Ova haar Lief heb ik eergisteren de film gekeken en ik vond hem vooral heel erg goed en treffend.

Waar gaat deze film over?

“Based on truly possible events.”

Wanneer astronoom Randall Mindy en zijn stagiaire Kate ontdekken dat een komeet over zes maanden een einde zal maken aan het leven op Aarde, nemen ze direct contact op met NASA en maken ze een afspraak met de Amerikaanse president. Die kan dit slechte nieuws niet gebruiken in de aanloop naar de verkiezingen en besluit voorlopig geen actie te ondernemen. Samen met ruimtedefensiexpert Dr Oglethorpe besluiten ze hun bevindingen te lekken maar de media, maar dat blijkt niet het verwachte effect te hebben.

De film legt wat mij betreft haarfijn uit waar het de westerse mens (en ik generaliseer voor het gemak even) aan ontbreekt: de wil om (financiële of eigen) belangen aan de kant te zetten voor het algemene belang, de neiging om alles wat niet leuk en gezellig is niet te willen zien en de bizarre neiging om het leven van bekende mensen belangrijker te vinden dan het voortbestaan van de planeet.

Het is een satirische film die soms ook wel een beetje over het randje gaat maar dat triggert in feite alleen maar. Wat ik wel bijzonder vond was dat er wel wat ‘relbeelden’ waren maar dat er eigenlijk niets te zien was over de totale paniek waarvan je toch zou verwachten dat die uitbreekt als de komeet echt heel dichtbij is.

Verder een tip: kijk de film helemaal af. Want halverwege en aan het eind van de aftiteling zijn nog een paar stukjes te zien.

Al met al: wat mij betreft zeker een aanrader!

Ga jij deze film kijken? Of, mocht je hem al gezien hebben, wat vond je ervan? 

Door Mrs. T

5 gedachten over “Don’t look up”
  1. Ik heb hem niet gezien én heb geen Netflix, dus ik ga hem ook niet kijken. Wel bijzonder dat er nog wat stukjes te zien zijn bij de aftiteling. Ik kan me voorstellen dat veel mensen bij de ondertiteling al afhaken (doe ik namelijk ook meestal bij films en series).

Reacties zijn gesloten.