Positief

Het is inmiddels niet meer de vraag of het gaat gebeuren, maar wanéér het gaar gebeuren. Gisteren deed Saar een positieve zelftest. Vanmiddag gaan we naar de GGD voor de test. Eigenlijk dacht ik, heeft het wel nut om dat te gaan doen, maar omdat ze niet geboosterd is en omdat ze onder de 18 is lijkt het niet onverstandig. Daarbij vind ik het ook een plicht om de regels van de overheid te volgen. En dat ongeacht hoe gaat gaat lopen met qr-codes en 2G of 3G of wat dan ook.

Mr. T., Ova en ik deden gisteren ook een zelftest en die was voor ons alledrie negatief. Eergisteren aten Ova, Saar en Mr. T. bij mijn ouders (ik had gewoon een ienieminie borreltje op anderhalve meter afstand 🍷) dus ik hoop dat dat geen gevolgen heeft. Gelukkig zijn mijn ouders ook geboosterd.

Saar zit nu boven op haar slaapkamer en ik vind dat echt zo niet leuk. Omdat wij geen klachten hebben, geboosterd en negatief getest hebben hoeven wij niet in quarantaine. Ova werkt voor de zekerheid de rest van de week thuis en ik heb alleen morgenochtend een afspraak die geheel coronaproof is te doen. Mr. T. is vanochtend gewoon naar zijn werk vertrokken. En mochten we wel klachten krijgen dan nemen we uiteraard onze verantwoordelijkheid.

Mijn gevoel zegt: gewoon allevier ons ding doen in huis (dus Saar ook beneden laten komen maar dan wel op afstand) en het maar gewoon laten gebeuren als het moet gebeuren maar ik denk toch niet dat dat verstandig is. We hebben nu een soort van afspraak dat als er nog een van ons positief mocht testen (afkloppen) terwijl Saar nog boven zit dat we dan waarschijnlijk gewoon de isolatie uitbreiden tot ons hele huis.

Saar zelf voelt zich niet goed is verre van fit dus hopen we dat ze vooral heel snel opknapt 🙏🍀.

19 gedachten over “Positief

 1. Een wat late reactie, maar dat had alles te maken met positieve (zelf-)testen aan deze kant.
  Waar het vandaan is gekomen, geen idee, het leek ineens overal dichtbij ons op te duiken… En hoe gek dan ook, beide kinderen amper ziek (wel flink snotterig) maar die hadden dan ook net-net-net hun eerste vaccinatie te pakken. Zelf ben ik flink ziek, ook zoals je bij Saar omschrijft, ondanks booster, maar ik zat de afgelopen weken al niet goed in mijn vel. En manLief, met vaccinatie + booster, bleef buiten schot. Hij kreeg als booster een ander vaccin dan bij de oorspronkelijke vaccinatie, terwijl ik 3x dezelfde kreeg. Of dat nog uitmaakt? Ik weet het niet…

  Inmiddels zit het er voor jullie (voor nu…) weer op met constant zelftesten en het afstand houden tot Saar. Gelukkig!

 2. Och wat waardeloos voor die meid balen dat ze zo ziek is en ook nog bij elkaar uit de buurt blijven balen! Hopen dat jullie niet besmet raken!

 3. Het is ook bijna niet te ontlopen, volgens mij. Zeker niet voor de jeugd. Beterschap voor Saar en inderdaad; ik zou denk ik dezelfde methode hanteren.

 4. Heel veel sterkte vooral voor Saar. We zullen jullie missen in het weekend, maar hopelijk kan het volgende week weer.
  Heeft ze de uitslag van de GGD al binnen?

  • Yep. Hartstikke positief. En ze is best ziek. Hoofdpijn, spierpijn, wat verkouden en heel, heel, heel moe. Hele nacht geslapen en nog moe zijn 🙁

 5. Ik heb bij mijn weten nog steeds geen corona gehad, of opgelopen. Maar nu mijn jongste zoon eindelijk weer met de trein naar school moet, denk ik dat een besmetting wel veel waarschijnlijker wordt.

 6. Tja, het raast letterlijk om ons heen. Beterschap voor haar en hopelijk blijft het daarbij… en anders gewoon lekker bij elkaar zou ik zeggen.
  Dikke knuffel.

 7. Hier bij ons precies hetzelfde. Renske positief en de rest van het gezin negatief. Zij blijft zoveel mogelijk boven op haar kamer en als ze naar beneden komt houden we goed afstand. Zij voelt zich helemaal niet ziek alleen wel moe!

 8. Het is inderdaad de vraag wanneer. Balen dat het bij jullie nu is. Ik hoop dat de rest negatief blijft en dat Saar snel opknapt!

 9. Oh dat is balen, maar inderdaad, het virus lijkt steeds lastiger te ontwijken. Gelukkig is het veel minder ziekmakend dan het voor veel mensen eerder wél was. Ik hoop dat het allemaal meevalt! Beterschap voor Saar.

 10. Tja, ook hier veel besmettingen maar de symptomen zijn “een beetje grieperig een paar dagen”. Wie er ziek wordt is een vraagteken. Ik hoop maar dat de chef het niet krijgt voor de operatie. Beterschap voor je dochter.

 11. Beterschap voor Saar, en hopelijk blijft de rest negatief testen. Jongste en zijn vriendin waren samen weekje weg. Vriendin had wat klachten, bleek positief. Onze jongste bleef negatief testen. Wellicht toch onder invloed van de booster (die ze trouwens beiden hebben gehad)?

 12. OOOOh, wat balen dit. Natuurlijk allereerst veel beterschap voor jullie jongste! En verder denk ik dat jullie het goed hebben aangepakt. Ik heb meerdere keren gehoord dat de rest van het gezin gevrijwaard kan blijven als de zieke goed geïsoleerd wordt. Maar leuk is natuurlijk anders. Ik hoop voor jullie dat het bij een besmetting blijft!

Reacties zijn gesloten.