52

Hoera, jarig! Pak ‘n stukje taart en vier met me mee!

Dit jaar gelukkig geen coronaverjaardag. Maar het feestje dat ik vier zal toch een wat meer gepland feestje zijn. Nodigde ik pré-corona mensen uit vanaf pak ‘m beet 14.30 uur en zagen we vervolgens wel tot hoe laat het feestje duurtje, nu doe ik het anders.

Want als een ding me duidelijk is geworden in de afgelopen twee jaar is dat kleine groepjes toch ook wel heel erg leuk zijn. Want dan heb je echt aandacht voor elkaar. ‘s Middags komen daarom mijn ouders en mijn schoonzussen en hun partners lunchen en ‘s avonds komen er een stuk of 14 vrienden (waaronder een paar mensen die ik eigenlijk nooit uitnodigde maar die ik er dit jaar graag bij wilde hebben. En ik heb ook mensen juist niet meer uitgenodigd, want ik dacht ‘dit is hét moment’ om bepaalde tradities te doorbreken 😉 😇).

Twee jaar geleden zouden we mijn 50ste verjaardag groots vieren (in de kroeg, met een dj en dansen en zo) maar dat ging uiteraard niet door. Daarbij stierf vandaag twee jaar en drie dagen geleden mijn schoonvader. Met hem deelde ik jarenlang mijn verjaardag en het zal dus ook altijd een beetje zijn dag blijven. En dat is natuurlijk meer dan prima. Toen het grote feest niet doorging wilden we dat inhalen in januari 2021. Maar ja, dat werd ‘m ook niet. Nu gaan we op 15 oktober 2022 een heel ander soort feest geven. Namelijk dat we 12½ jaar getrouwd zijn! Dus dat grote feest hebben we zeker nog in het verschiet, maar voor nu vier ik mijn verjaardag gewoon redelijk bescheiden.

15 gedachten over “52

 1. Wat grappig, jullie zijn in hetzelfde jaar getrouwd als wij. Dat heb ik me toen niet gerealiseerd. Wel gelezen over jullie trouwerij, de muziek, de rol van de meiden, etc.
  Ik zal eens bij manLief polsen wat wij willen doen als we in december 12,5 jaar getrouwd zijn :-)
  Het lijkt me wel leuk om dat te vieren met veel mensen, in een gezellige ambiance. Maar ik weet ook dat wij helemaal geen mensen zijn voor een groot feest, het kost ons (vooral mij) zoveel energie om een middag of avond aandacht te geven (en te ontvangen), indrukken te verwerken, etc. Dus het zou zomaar iets veeeeeel kleiners kunnen worden.

 2. Gefeliciteerd!
  Ik pak even koffie, want dat vind ik lekker bij appeltaart.

 3. Sowieso beter om nog niet met een grote groep te vieren en zeker waar, je hebt zelf meer aan het feest als je het in groepjes viert. Van harte gefeliciteerd en fijn dat het toch beter gevierd kan worden dan de laatste 2 jaar. Het zal altijd wel een speciaal randje hebben door je schoonvader.

 4. Van harte gefeliciteerd!
  Nog een voordeel aan het verdelen van je verjaardag, er zijn meer momenten om taart te eten ;-)

 5. Gefeliciteerd!

  Ik vierde mijn verjaardag ook gespreid.
  Leverde alsnog 7 covid besmettingen op!

  Dank voor de appeltaart.
  Het Allerbeste Hulkenvoer.

 6. Van harte gefeliciteerd! Dat kleine groepjes fijn zijn, herken ik wel. Ik wens je een mooie verjaardag.
  O, en de taart smaakt prima, dankjewel;).

Reacties zijn gesloten.