Sweet sixteen

Die verjaardag viert mijn blog vandaag. Ik ben verhip gewoon al 16 jaar al aan het bloggen. En verder geldt eigenlijk nog steeds wat ik vorig jaar ook al schrijf: twijfel, twijfel, twijfel. Maar goed, mijn domein is nog betaald tot, volgens mij 2023 (ik neem aan dat ik wel een herinnering krijg als het bijna verloopt), dus tot die tijd ga ik in ieder geval maar door.

En voor wie hier vooral leest en zelden of nooit reageert: ik zou het superleuk vinden om vandaag wel een keer een reactie van je te mogen ontvangen! Je weet wel: ontlurk dus even!

50 gedachten over “Sweet sixteen

 1. Wow, 16 jaar alweer! Ja dat zal mijn blog dan toch ook inmiddels wel zijn, wij zijn rond dezelfde tijd begonnen, volgens mij. Eerst bij web-log en toen ‘n eigen domein! Tjemig dan kennen wij elkaar inmiddels ook wel ongeveer zo lang 😉 (zeker ‘n jaar of 15!!)
  Oh dus jij twijfelt toch ook of je ‘m wil behouden? Ik heb al heel lang niets meer op de mijne geschreven maar ik wil ‘m toch echt niet kwijt. Gewoon omdat ik er niet aan moet denken dat ik dan al mijn berichten kwijt ben. Pas als ik zeker weet dat ik ‘m offline nog in deze staat kan bewaren, haal ik ‘m wellicht wel offline. Ik hoop dat jij ‘m toch ook wel ergens bewaart, al is ‘t maar voor jezelf en je nageslacht! Het blijft toch altijd wel weer ‘n feest om dingen terug te lezen.
  Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet meer zo vaak op je blog kom. Temeer omdat ik veel van jouw berichten ook wel op facebook voorbij zie komen. Maar waarschijnlijk niet allemaal.
  En naast dat ik altijd van je verhalen geniet en genoten heb, ben jij al jaren mijn steun en toeverlaat als ik op zoek ben naar ‘n mooi boek voor mijn moeder, dus dan kom ik sowieso altijd even bij je buurten! 😉 En dan wil ik ook vaak wel even de berichten “bijlezen”, die ik nog niet op fb had gezien dus dan zit ik zomaar weer ‘n paar uur op je blog 😉

  • Ja, wij gaan lang terug! En dankzij jou is triltaal er! ❤
   Ik maak van iedere maand kopieën die ik naar mezelf mail dus weg is het zeker niet. Maar of er ooit nog iemand naar zal kijken?

 2. Een paar dagen te laat…. Zoals je ziet ik lees niet dagelijks, maar toch wel een paar keer per week. Alsnog gefeliciteerd! Ik lees je blog vooral omdat veel dingen voor mij herkenbaar zijn, je band met je familie, het wonen in een Brabants dorp, de kinderen. En je boekentips! Dus ik blijf je volgen!

 3. Wow 16 jaar, da’s in blogland wel heel erg lang. Gefeliciteerd met de 16 jaar.
  Ik gok dat ik zo’n jaar of 5 meelees.

   • Wow, da’s langer dan ik dacht.
    Ik reageer altijd vrij snel een keer op een blog, dus ik denk dat ik hooguit 2 weken je blog volgde. Ik vind ‘t wel netjes om m’n aanwezigheid/nieuwsgierigheid/leeshonger bekend te maken, dus daarom snel een reactie.

 4. Ik lees je echt al heel lang, ik schat een jaar of twaalf, dertien. Je bent een van de weinige nog actieve bloggers uit de groep die ik destijds ben gaan volgen. Ik lees je nog altijd graag hoor! Gefeliciteerd met je jubileum!

 5. Gefeliciteerd! Ik lees ook al heel wat jaren mee en ben, als ik af ga op de reacties, iets jonger dan het gemiddelde publiek. Keep on blogging 😁

 6. Je blog lees ik nog geen zestien jaar dat weet ik zeker. Maar hoeveel jaar dan wel, dat weet ik niet. Ik heb even nagedacht en concludeer voor mijzelf, dat je blogs niet in het minst vervelen. Je hebt thema’s die terugkomen. Boeken die je gelezen hebt, werk, gezin, wandelingen, uitstapjes. Soms grappig, soms vol van frustratie over wat je tegenkomt, soms genietend tot in je tenen van onverwachte goede dingen, soms intens verdrietig over wat het leven uitdeelt aan jou, je geliefden of de wereld. Maar nooit saai!
  Dank dat ik met je mee mag leven.
  Ik wens je inspiratie toe om te blijven bloggen.

 7. Jouw blokjes zijn de moeite de
  waard en ik lees ze heel graag.
  Zou jammer zijn om ze te moeten missen!

 8. Gefeliciteerd.
  Crisis wat wordt je oud!

  Zelf weet ik niet meer hoelang ik blog.
  Mijn eerste paar blogaccounts heb ik vernietigd in depressive buien.

  Ik ben toevallig afgelopen week wel met het spelletje gestopt wat jij ook speelde.
  Kwam tot 5555 en speelde ook het toernooi.
  Geeft heerlijke rust.

  • Ik speel het nog steeds. Ben nu bij 4471. Dus heb nog even te gaan.

 9. Nog gefeliciteerd met je verjaardag en blogverjaardag,ik blog ook al zolang,wel wat minder nu.En ja ik twijfel ook wel eens,maar lees liever blogs dan fb of Twitter (wat ik niet gebruik)en fb enkel voor stichting Still eigenlijk.Volgens mij lees ik bij jou al heel lang,je meiden waren nog mini😘

 10. Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Wie weet maak je de volgende 16 jaar ook vol. We gaan het zien.

 11. Gefeliciteerd!! Ik lees je nog geen 16 jaar, maar wel heel graag:-)

 12. Gefeliciteerd met zólang bloggen. We hebben elkaar niet ál die jaren gevolgd maar toch wel meer dan de helpt als ik het goed heb want ik blog zelfs nog bijna een jaar langer.

 13. Is er nog taart over? 😉
  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Als jij nou blijft schrijven dan blijf ik gewoon lezen. Deal?

 14. Gefeliciteerd met je 16 jaar blogjes. Knap dat je nog steeds één onderwerp vindt om over te schrijven . Jouw boekentips vind ik ook handig

 15. Proficiat met je blogverjaardag. Ik blog nu 11 jaar. Waarom ben je ooit begonnen? Hoe ervaar je het nu? Dat zijn vragen die ik mij ook wel eens stel. Bloggen is in de loop der jaren ook veranderd. Social Media zorgden ervoor dat iedereen ging posten. Sommige posts daar zijn zo uitgebreid als blogs. Ik merk dat Instagram voor mij een miniblog is geworden. Het fijne aan bloggen vind ik dat het minder vluchtig is. Ik lees nog wel eens terug.

  • Dat vind ik dus ook. En dat je gemakkelijk dingen kunt terugvinden.

  • Het is een beetje op en af het plezier. Door minder frequent te plaatsen is het ‘moeten’ er in ieder geval wel van af.

 16. Jaaa, ik volg je zeker ook al heel lang. Blijf toch gezellig schrijven. Het is net alsof je een beetje “familie” geworden bent.

 17. Hoeraaaa, gefeliciteerd met je eigen en blogverjaardag. Ben net terug van een paar dagen in het goede, Brabantse land en ben dus te laat maar ‘t is niet minder gemeend!
  Hopelijk schrijf je vooral lekker door en als je domein opnieuw betaald moet worden, starten we gewoon een crowdfunding ;-))

  • Hahaha, nou, ik kan het best zelf betalen. En het Brabantse land is inderdaad goed!

 18. Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag. Zestien jaar doen volgens mij maar weinig bloggers je na.

  • Omdat je soms heel veel moeite doet op een blog en er dan nauwelijks respons komt en dat vind ik dan toch jammer. De bezoekersaantallen zijn behoorlijk hoog, het aantal reacties is laag. En dat vind ik toch wel jammer.

 19. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik lees je graag omdat je genuanceerd schrijft over interessante onderwerpen.

Reacties zijn gesloten.