Vet & Lazy

Dronk ik vroeger nooit bier, ik heb een soort van liefde ontwikkeld voor speciaal bier. En dat weten de mensen inmiddels. 😉

Zo kwam het dus dat ik met mijn verjaardag een aantal flesjes met speciaal bier cadeau kreeg. Een daarvan was ‘Sweet Baby Jesus’ van Vet & Lazy. En nou, die was superlekker. De Kapittel van Watou was wat minder vond ik.

Samen met Ova en Mr. T. borrelden we wat en deden we twee potjes boerenbridge. Die ik uiteraard allebei won.

Het was maar goed dat ik van te voren een flinke wandeling had gemaakt. Want al die calorietjes …

En hoe fijn is dat: gewoon wandelen in je korte broek!


Het was een fijne zondag!

Drink jij ooit speciaalbier? En zo ja, wat is je favoriet? En boerenbridge: ken je dat?

17 gedachten over “Vet & Lazy

 1. Vroeger dronk ik wel bier en nadat ik was overgestapt op wijn bijna nooit meer.
  Tegenwoordig ben ik ook van de speciale biertjes. Dan hoef ik er ook maar 1.
  het allerlekkerste vind ik tegenwoordig Hertog Jan prestige. Vaak drinken we aan het eind van de zondagmiddag een flesje. Lekker met wat worst en gewone kaas.

 2. Ik heb jaren achter de bar gewerkt, maar nooit bier leren drinken.
  Boerenbridge ken ik niet, wij hebben van opa leren duizenden. Helaas is opa niet meer in staat om te kaarten maar zijn kleinkinderen spelen het nog allemaal (inclusief de vals speel regels die hij tijdens het spelen verzon).

 3. Boerenbridge ken ik niet maar ik houd niet van spelletjes dus dat wil ik graag zo houden. En bier lust ik ook al niet. Zelfs geen speciaalbier. Ik houd wel van de zon. Helaas sneeuwt het hier nu.

 4. Ik drink misschien vier biertjes in jaar? Als het heel warm is of tijdens de pauze van een bomvolle toneeluitvoering. En sommige biertjes blijven me altijd bij. Zoals het biertje wat ik samen met een goede vriendin op een terras langs de Rijn in Keulen dronk. Ik geniet spontaan weer na.

 5. Lief dat ze je lieten winnen met boerenbridge. 😉
  Ik gok dat boerenbridge iets minder regels heeft en meer op klaverjassen lijkt.

 6. Van boerenbridge heb ik nog nooit gehoord… en bier drink ik niet. Ik lust het wel, maar krijg er diarree van. Ik hou het dus bij een portje of een glas wijn. Vooral zomers, als het erg warm is, vind ik het jammer dat ik geen lekker koud biertje kan drinken.

 7. Sinds ik cbd-olie gebruik drink ik geen alcohol meer.
  Heel raar, echt geen behoefte meer aan.

  Dus jij géén cbd-olie gebruiken hé?

  Kaarten en moppen vertellen is niet meer van deze tijd, lijkt het wel.

 8. Mijn biersmaak gaat niet verder dan donker bier als het heel erg warm weer is, en dan moet ik nog niet aan water of bitter lemon kunnen komen want dat drink ik liever. Ik naam aan dat boerenbridge een plaatselijke naam is voor de kruising tussen bridge en klaverjassen die wij vroeger onder de naam “pandoer” speelden.

 9. Wat grappig zeg. Ik drink nooit bier (en sowieso geen alcohol, want het is gewoon echt mijn smaak niet), maar blijkbaar kun je de liefde ervoor toch ontwikkelen. Die wandeling ziet er heerlijk en prachtig uit.

 10. In de winter wil ik graag een X-mas kerstbier. Lekker. Heel af en toe drink ik een Grimbergen of een Carlsberg (die laatsten hebben het momneteel verbruidt doordat ze nog steeds de brouwerij in Rusland open houden ;-(()

Reacties zijn gesloten.