Woordle

51 Dagen geleden heb ik het ontdekt: woordle. Dat is een soort lingo op de computer. Je hebt een versie met 5 letters en een met 6. En het is echt heel erg leuk om te doen.

Als je het woord goed geraden hebt, dan loopt je reeks op. Zodra je het woord niet kunt vinden (zoals hierboven), dan begint je reeks weer bij nul. Tot op heden is mijn langste reeks bij 5 letters dus 19.

Groen betekent op de goede plek en geel dat de letter in het woord zit maar niet op de juiste plek staat. Grijze hokjes betekenen dat de letter niet in het woord zit.

Als ik de fout in ga, dan is het ook meestal bij een woord als hierboven. Twee klinkers: een op de tweede plek en de ‘e’ op de vierde plek. Dan zijn er zoveel mogelijkheden! Vandaar het ‘dopje’ maar dat mocht niet baten helaas.

Hier moest ik ook even zoeken op welke plek de ‘t’ moest. En toen na het vierde woord duidelijk was dat die op de derde plek moest en dat er een j in het woord zat, was de oplossing zo gevonden.

Echt: superleuk om te doen. Ik kan het je van harte aanraden → klikkerdeklik voor 5 letters en klikkerdeklik voor 6 letters. .

9 gedachten over “Woordle

  1. Er is ook nog WORDLE (5 letters, in het Engels) en WORLDLE (een omtrek van een land of terratorium. Bij die laatste zie je bij elke gok hoe kilometer je er van af zit en in welke richting (d.m.v. pijltjes) je het wel moet zoeken. Net zo verslavend.

    • Leuk om te doen hè? Maar je moet hier natuurlijk niet het antwoord neerzetten! 🙈🤣

  2. Kijk, tot nu toe vond ik het een irritant iets. Iedereen deelt op Twitter de scores, maar ik snapte niet waar het over gaat. Nu zie ik dat het dus echt wel een leuk spelletje is. Ik als taaljunkie ga er eens naar kijken (en uiteraard niet m’n scores op Twitter delen;)).

  3. Dat lijkt me inderdaad een leuk spel, hetzelfde systeem als bij mastermind waar het niet om letters gaat maar om kleuren. Helaas moet je dat altijd met 2 spelen en dis kan dus in je uppie. Lijkt me leuk ga ik zeker proberen.

Reacties zijn gesloten.