Masterclass Geluk


Samen met vriend W. ging ik laatst naar de ‘Masterclass Geluk‘ van Guido Weijers. En dat was echt supertof. Gelukkig ;-).

We worden er mee doodgegooid: adviezen over geluk. Maar vaak zijn ze wat zweverig. Daarom haalt Guido Weijers de wetenschap erbij en beantwoordt de vraag die bijna iedereen stelt: hoe word ik gelukkig?

Guido volgde zelf masterclasses over geluk op de Erasmus Universiteit, gaf een TED-talk over ‘The Pursuit of Happiness’ en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Verwacht tijdens deze masterclass geen cabaret, maar een workshop over een van de meest gestelde vragen, onderbouwd met wetenschap. Keer na deze voorstelling huiswaarts met meer inzicht en geluk.

Volgens Guido is geluk: De ultieme balans tussen plezier/genot, tevredenheid en zingeving. Volgens mij is dat een waarheid als een koe. Met name dat laatste ‘zingeving’ is volgens mij van groot belang om echt gelukkig te kunnen zijn.

In de omschrijving stond ‘verwacht geen cabaret’ maar er viel meer dan genoeg te lachten tijdens de voorstelling. Maar belangrijker nog: er viel ook voldoende na te denken. Guido maakte rake opmerkingen die tot nadenken stemden. En het publiek ook regelmatig met beide voeten op de grond zette.
Hilarisch stukje over de impact van het krijgen van kinderen op je geluksgevoel.
Tijdens de voorstelling moesten we onze telefoons gebruiken en liet Guido de resultaten op het scherm zien. Maar ik ben er voor 99,9% van overtuigd dat hetgeen hij liet zien niet door ons ingevoerd was. 😉
Ik heb me werkelijk heel goed vermaakt en neem ook wel wat mooie lessen mee naar huis. Dank Guido!

Mocht je denken: dit lijkt me een leuke voorstelling. Ik kan hem van harte aanraden: hier zijn de speeldata tot eind mei te vinden. Maar dan hoor ik graag achteraf graag wel welke percentages jullie scoorden met jullie telefoons.

9 gedachten over “Masterclass Geluk

  1. Hij komt jammer genoeg niet bij ons in de buurt. Gelukkig zijn heeft volgens mij ook iets met tevreden en voldaan te maken. Soms kun je het gevoel hebben, zo is het goed, er hoeft even niets meer bij.

  2. Oh, dat klinkt goed, dacht ik. Ik klikte op de link voor de resterende speeldagen, maar helaas alleen op locaties ver uit mijn buurt waren er tickets beschikbaar.
    In ieder geval dank voor de aanrader.

  3. Guido Weijers is leuk als cabaretier en hij lijkt me een tamelijk nuchter mens. Mijn eigen definitie van geluk is, behalve zingeving, je verwachtingen niet te hoog stellen. Bij jouw twijfels over die telefoonuitkomsten neem ik ook maar aan dat het een workshop met een knipoog is.

  4. Het is geen voorstelling die ik snel zou kiezen, denk ik.
    Ik denk ook eigenlijk nooit zo na over gelukkig zijn. Meestal ben ik dat gewoon. Maar Guido Weijers is wel leuk.

  5. Dit lijkt me een voorstelling om nog heel lang over na te denken. Ik denk ook dat zingeving veel bijdraagt aan je gevoel van geluk. Ik las dat pas ook bij iemand en toen zette het me al aan het denken. Nu lees ik het weer. Vind ik interessant.

Reacties zijn gesloten.