Asperges

Afgelopen zaterdag aten Mr. T. en ik bij mijn ouders. Op het menu: asperges. En dat vind ik zo lekker! Op de foto ontbreekt het heerlijke botersausje dat mijn moeder erbij maakte.

Houd jij van asperges en zo ja, hoe eet je ze het liefst?

19 gedachten over “Asperges

 1. Ik houd helemaal niet van asperges, maar als iemand het voor mij klaar maakt, eet ik het wel op, zonder tegenzin, maar zelf klaarmaken komt niet in mij op.

 2. Ja ik houd heel erg van asperges en ik eet ze het liefst zoals op het plaatje hierboven met botersaus.

 3. Oh heerlijk!
  Omdat we in noord Limburg wonen is het hier overal aanwezig en in het seizoen eten we minstens 1 keer per week ‘sperjes’; in de soep, met ham en ei, met zalm, in de salade, van de barbecue.

 4. Ik ben geen fan, eerlijk gezegd. Ik vind ze lekker, hoor. Maar ook een beetje overrated. Met ei, ham en botersaus is alles lekker. En dan die prijs! Nee, doe mij maar een lekkere bak sla :-)

 5. Lekkerrr.
  Ik doe er altijd wat kruidenkaas op en dat verdeel ik er een beetje over. Plus in stukjes gesneden achterham.
  En daarbij een een kruimige aardappel.
  Verder niets.
  Smullen.

 6. Wij eten ze vanavond voor de vierde keer dit seizoen. Een kilo met z’n tweeën! Met ham (dit keer met overgebleven gerookte zalm), gebakken aardappelen of gnocchi en een beetje gesmolten boter.
  @ Hulk: een biefstuk van Loetje gaat er hier ook best in! :-)

  • Vergeet ik nog de eieren, die horen er natuurlijk sowieso bij. Gekookt in plakjes want die mimosa (door een zeef gedrukt) vinden wij niet zo’n succes.

 7. Heerlijk !! We eten ze vrij vaak, want we vinden ze heerlijk. Met gebakken aardappeltjes, rauwe ham en beenham, gekookt ei en natuurlijk botersaus ( dat is gewoon wat roomboter gesmolten, alleen voor mij, mijn man gruwt ervan).
  We eten ze het liefst thuis, want in een restaurant krijg je er een stuk of vier, en wij eten samen makkelijk een kilo.

 8. Wij eten ze minstens één keer per week in het seizoen. We wonen vlakbij de Brabantse Wal waar er heel veel telers zitten en hebben ze dus recht van het veld en spotgoedkoop ook nog eens.
  Ik vind ze op alle manieren lekker: op zijn Vlaams (met mimosa van ei en geklaarde boter), op zijn Hollands (met ei, ham en hollandaisesaus), met gerookte zalm en een kruidenvinaigrette, met verse zalm en beurre blanc saus, gegrild met gerookte zalm, sinaasappel en balsamico, door de risotto of pasta, in soep, … zoveel mogelijkheden met deze heerlijke groente.
  Ik moet wel zeggen dat ik aan het einde van het seizoen, vanwege overdaad, geen asperge meer kan zien. 😅

 9. Het liefst zou ik ze in deze tijd elke week eten, maar gezien de prijs proberen we het een beetje te beperken. Inderdaad graag met ham, eitje en sausje en dan nog heerlijk opgebakken krieltjes erbij.

 10. Zelf maak ik ze nooit, maar als ze goed zijn klaargemaakt, vind ik ze toch wel heel erg lekker. Liefst met zalm en tomaten erbij.

 11. Op eerste Paasdag at ik ze bij m’n dochter, in de ham gerold, heerlijk. Het botersausje laat ik voor de liefhebber. Zelf maak ik ze zelden al heb ik ze (uit een pot) eveneens in de ham gerold wel graag als snack .

Reacties zijn gesloten.