Orzo-risotto met zalm en doperwten

In de (digitale) krant staat dagelijks een recept en met vrij grote regelmaat maak ik daar een screenshot van om het recept een keer uit te proberen. De orzo-risotto met zalm en doperwten van Eatertainment was er daar één van. En wow, dat was heerlijk! En pas nu ik dit logje aan het maken ben realiseer ik me dat ik de citroenrasp vergeten ben. Dan was het misschien nog lekkerderder geweest!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 180 gr orzo
  • 50 ml groentebouillon
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 125 gr kerstomaatjes aan tak
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 250 gr warmgerookte zalmstukken
  • 40 gr rucola
  • 2 el kappertjes
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Verhit 2/3 van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui in 2-3 min. goudbruin. Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1 min. mee.
  2. Verwarm ondertussen de bouillon in een pan en roer de tomatenblokjes er door. Schenk de bouillon met tomatenblokjes bij de orzo en roer door. Laat het geheel 10-12 min. met een deksel op de pan koken.
  3. Knip de takjes met de kerstomaatjes in kleinere stukken. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes.
  4. Voeg de doperwten toe aan de orzo en schep 2-3 min. om tot de erwtjes goed zijn opgewarmd.
  5. Verdeel de orzo over de borden. Breek de warm gerookte zalm in stukjes en verdeel over de orzo. Serveer met trosjes met tomaat, rucola en kappertjes. Rasp tot slot de gele schil van de citroen over het geheel.

Het recept geeft aan dat het maar 20 minuten duurt, maar ik deed er toch wel wat langer over. En dan vergat ik die citroen ook nog. Maar heus: lekkur!!!

7 gedachten over “Orzo-risotto met zalm en doperwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *