10 gedachten over “Steenkolenengels

  1. Haha geniaal.
    IK heb laatst erg moeten lachen om een collega die heel enthousiast zei dat de ‘house doctor’ wel even langs kwam. De stagiaire keek mij aan en zei heel voorzichtig: dat klopt niet toch? Ik plaste zowat in mijn broek.

  2. Oh wat leuk. Ik hoorde de anekdote van een geëmigreerde Nederlander in Canada die naar ‘flowercabbage’ zocht ( bloemkool) 🌽 😁😇

  3. Altijd leuk. In DK zei ooit een minister van buitenlandse zaken dat “the ice was melting at the pools”.

  4. Ik hoor door mijn werk de hele dag dit soort afschuwelijke dingen. En als het nou iemand van respectabele leeftijd is voor de periode dat Engels een verplicht vak was, oké. Helaas zijn ze van mijn eigen leeftijd en nog vaker jonger. Boeshalter hoorde ik gister.

  5. Geweldig! Doet me denken aan het verhaal dat rond gaat over Joseph Luns, die in de jaren zestig tegen John Kennedy vertelde over zijn hobby en zei “I fok horses” Waarop Kennedy zei ‘Pardon?’ en Luns heel enthousiast riep “Yes! Paarden!” Of het echt waar is, geen idee…

  6. Oh héérlijk dit soort dingen, zou zo gauw even niets weten maar inderdaad, is een onderdeel van 10 voor taal, erg leuk.

Reacties zijn gesloten.