De boekentik-tag

Gelezen bij Liesbeth en te leuk om te laten liggen. Maar het kostte wel wat denkwerk voordat ik mijn antwoorden klaar had.

 1. Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor? → Ik heb nooit een planning eerlijk gezegd. Gemiddeld lees ik denk ik 3 tot 4 boeken per maand maar dat ligt erg aan de tijd die ik heb en de dikte van het boek natuurlijk.
 2. Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen? → Dat zijn eigenlijk een heleboel boeken. Maar als ik echt, echt, echt moet kiezen dan ‘De boekendief‘.
 3. Welk boek vind jij super maar veel anderen niet? → Dat vond ik ‘De wand‘. Ik heb het aan best veel mensen aangeraden, maar ik geloof niet dat er veel mensen zijn die mijn enthousiasme over dit boek delen.
 4. Kan je leven zonder bibliotheek? → Ja hoor. Toen ik nog ‘echte’ boeken las, kocht ik ze eigenlijk altijd. En nu heb ik een e-reader en koop nog steeds regelmatig boeken. Verder worden e-books natuurlijk heel gemakkelijk gedeeld. Soms wel te gemakkelijk, maar ja, ze niet accepteren is ook zo wat toch?
 5. Welke boekverfilming is beter dan het boek? → Ik vond de boeken van ‘The Lord of the rings’ geweldig. Maar de films hierover zijn natuurlijk fenomenaal!
 6. Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen? → Uh, niet veel eigenlijk. Ik heb het in ieder geval niet onthouden.
 7. Welk boek (of boeken) wilde je heel graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast? → Dat is dit echte boek. Ik wil het voor september gelezen hebben.
 8. Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen? → Ik vind de ‘zeven zussen serie’ erg wisselend en dat is jammer.
 9. Favo boekwinkel en waarom? → Die bestaat helaas niet meer. Het was een waarlijk prachtige boekhandel hier in V.
 10. Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen? → Op basis van de schrijver en de achterflap.
 11. Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je? → Turks Fruit.
 12. Heb je nog boeken uit je jeugd? → Een aantal. Boeken van Thea Beckman vooral. De serie over Thule vond ik prachtig. En ‘De gebroeders Leeuwenhart‘. En ik heb ook nog een aantal ‘Arendsogen’ liggen. Dat vond ik een fantastische serie.
 13. Wat doet je afknappen op een boek? → Als het te lang, te vaag is. Soms een slechte layout en daar heeft een e-reader regelmatig last van.
 14. Is er een boek dat je leven veranderd heeft? → Echt veranderen niet. Maar er zijn wel een heleboel boeken die me aan het denken gezet hebben.
 15. Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat? → Dat doe ik nog steeds al gebeurt het niet meer zo heel vaak. Ik houd dat bij in een schrift. Een keer vergeten en de boeken nooit meer teruggekregen. Geen idee meer aan wie ik ze heb uitgeleend.
 16. Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast of in je bezit? → Dat zijn dan toch wel de boeken van Jonas Jonasson. Of wat te denken van ‘Mijn zus woont op de schoorsteenmantel‘ of ‘Het jaar dat de wereld op zijn doʞ stond‘.

Wil je ook meedoen? Kopieer onderstaande vragen, plak ze in de reactie en vul in!

 1. Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor?
 2. Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen?
 3. Welk boek vind jij super maar veel anderen niet?
 4. Kan je leven zonder bibliotheek?
 5. Welke boekverfilming is beter dan het boek?
 6. Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen?
 7. Welk boek (of boeken) wilde je heeel graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast?
 8. Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen?
 9. Favo boekwinkel en waarom?
 10. Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen?
 11. Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je?
 12. Heb je nog boeken uit je jeugd?
 13. Wat doet je afknappen op een boek?
 14. Is er een boek dat je leven veranderd heeft?
 15. Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat?
 16. Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast of in je bezit?

15 gedachten over “De boekentik-tag

 1. Leuk om dit hier te lezen, op te zoeken en inspiratie op te doen.
  Ik hou van papieren boeken, twijfel daarom over een E-reader, al lijkt me dat wel makkelijk op vakantie. Toch vind ik de nostalgie van een boekenrek leuk, de vulling, de boeken zelf.

 2. Pingback: 1000 vragen aan mezelf #91 | apenstaartjeweblog

 3. Pingback: Boekentic-tag – djaktief

 4. Dit ga ik zeker doen in één van de komende dagen, de vragen copieëren en beantwoorden. Veel te leuk om dat te laten schieten. Je hebt in mij een medestander van het boek De Wand. Ik vond het prachtig, maar ik ken ook maar weinig mensen die het ook een mooi boek vonden.

 5. Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor? Ik plan dat nooit, ik zie wel wat er op mijn pad komt.
  Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen? De Magiër van Raymond E Feist
  Welk boek vind jij super maar veel anderen niet? De Magiër van Raymond E Feist, veel mensen om mij heen houden niet van Fantasy of vinden het te dik.
  Kan je leven zonder bibliotheek? Het zou kunnen, maar liever niet.
  Welke boekverfilming is beter dan het boek? De 50 shades serie. Ik vond de boeken erg traag en vol met zinnen die niet lekker lopen. De films hadden wat meer tempo en er wordt minder gesproken ;-)
  Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen? Een verjaardagskaart voor iemand anders.
  Favo boekwinkel en waarom? De Laerpoort in Venlo voor Fantasy en de Sleghte in Eindhoven om te snuffelen, helaas zijn ze er allebei niet meer.
  Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen? Ik bekijk de titels en bepaal waar ik op dat moment zin in heb: fantasy, roman, oorlogsverhaal, waar gebeurd.
  Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je? Dubbelspel van Frank Martinus Arion. Ik vond het geen bijzonder boek, maar het werdt zo langzaam behandeld in de les dat ik er een half jaar mee rond heb gelopen en ik m 3 keer opnieuw moest lezen om bij te blijven.
  Heb je nog boeken uit je jeugd? Ik heb pas alle boeken van de lijster series e.d. gedoneerd, de echt mooie en oude boeken heb ik wel bewaard: Alleen op de wereld, het huis aan het kanaal, Afke’s tiental.
  Wat doet je afknappen op een boek? Een slecht leesbaar font, spelfouten en overdreven uitleggen alsof de lezer dom is.
  Is er een boek dat je leven veranderd heeft? Meerdere! Als puber heb ik me door de onmagiër serie gerealiseerd dat we allemaal het gevoel hebben er niet bij te horen, anders te zijn en op zoek te zijn naar ons pad. Later heb ik heel veel gehad aan “Het oudste dochter effect” in mijn relatie met mijn moeder en oma.
  Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat? Ja, ik leen vaak boeken aan mensen uit waarvan ik denk dat ze het mooi vinden of er iets aan hebben.
  Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast of in je bezit? “De dood en het hiernamaals” staat naast “Peen en ui”

  • Oh, De Magiër van Feist is fantastisch. Was mijn eerste boek van hem en daarna heb ik er nog 15 gekocht die nooit meer weg mogen!

 6. Zo leuk dat je mijn tag invult! Het boek wat je nog moet lezen moet je inderdaad eens lezen en bedankt voor de tip van Het jaar dat de wereld op zijn doʞ stond ook de andere twee die je noemt zijn heerlijk.
  Ondanks dat ik weet dat dit geen simpele tag is, heb je er iets moois van gemaakt.

 7. Pingback: De Boekentic/tag… (1) – "Iris Papilio" Regenboogvlinder

 8. Leuk! Staat ook weer op mijn lijstjes-pagina
  1Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor? Ik lees als mijn hoofd leeg is en daar de rust voor heb. Ik lees altijd minder dan ik zou willen. Ik lees er in ieder geval vier per jaar via de Drentse literatuurclubs. Dit jaar: Onder buren, Aleksendra, De kapperszoon en Het eiland van de verdwenen bomen. Ik zet boeken die ik lezen wil op een lijstje bij Hebban. Als ik dan ruimte voor een boek heb, kies ik er eentje. Ook ‘Het huis met de judasboom’ staat op mijn ‘Wil ik lezen lijstje’.
2.Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen? De boeken Kinderen van moeder aarde van Thea Beckman

  3.Welk boek vind jij super maar veel anderen niet? Dat weet ik niet zo. Ik raad meestal boeken aan die ik mooi vind en waarvan ik denk dat die ook bij de ander past.

  4.Kan je leven zonder bibliotheek? Dat kan natuurlijk wel, maar ik heb de bieb herontdekt. Ik leen er de boeken die ik lezen wil of zet ze op mijn e-reader. Ook luister ik wel boeken via de bieb-app. Met de kleinzoons leen ik ook boeken in de bieb. Als ik of de kleinzoons boeken willen herlezen, kopen we die. Ook organiseren de bibliotheken veel leuke activiteiten. Dus: ik kan niet leven zonder de bieb. 

  5.Welke boekverfilming is beter dan het boek? De Passievrucht van Glastra van Loon.
6.Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen? Misschien enkele scenes aan het eind van Publieke Werken van Rosenboom.

  7.Welk boek (of boeken) wilde je heel graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast? Ararat van Westerman. Maar ik heb hem n.a.v. De tentoonstelling in het Drents Museum weer uitgehaald.

  8.Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen? De stam van de holenbeer van Jean Auel. Elk nieuw deel werd een beetje minder.

  9.Favo boekwinkel en waarom? Waanders in de Broeren in Zwolle. Prachtige boekwinkel in oude kerk. Post Scriptum in Schiedam om hun adviezen. Eigenlijk struin ik graag in elke boekwinkel.

  10.Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen? Op de inhoud, de achterflap en waar ik zin in heb. Ook lees ik weleens wat recensies vooraf. 

  11.Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je? Wuthering heights van Brontë. Ik las het voor mijn Engelse lijst. 

  12.Heb je nog boeken uit je jeugd? Ik had de boeken van Abeltje van Annie M.G. Ik was daar fan van. De taal van toen sloeg echter niet aan toen ik het boek ging voorlezen. 

  13..Wat doet je afknappen op een boek? Vreselijk veel metaforen, te lange zinnen. Somber wereldbeeld.

  14.Is er een boek dat je leven veranderd heeft? Veel boeken wel. Een boek wat ik goed vind, blijft een tijdje hangen. 

  15.Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat? Jawel hoor. Ik zet mijn naam erin en klaar is kees. 

  16. Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast of in je bezit? Liefde in Kennemerland van Van Zeggelen. Een echt oud boek met aantekeningen van de kamenierster.

 9. Leuk lijstje, maar ik zou een groot deel toch niet (zo snel) in kunnen vullen. Zitten best ingewikkelde dingen tussen. Leuk om jouw antwoorden te lezen.

 10. Altijd leuk!

  Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor?
  – ik stel nooit doelen
  Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen?
  – De Da Vinci Code
  Welk boek vind jij super maar veel anderen niet?
  – Geen idee
  Kan je leven zonder bibliotheek?
  – Ja, hoor. Al jaren niet meer geweest
  Welke boekverfilming is beter dan het boek?
  – Ik kijk nooit films
  Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen?
  – een bonnetje uit de bieb waar ik ook altijd kwam toen ik nog in Amsterdam woonde
  Welk boek (of boeken) wilde je heeel graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast?
  – Geen
  Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen?
  – Ik lees eigenlijk nooit series
  Favo boekwinkel en waarom?
  – Strumpel. Mooie zaak en de enige boekwinkel in het dorp
  Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen?
  – De tekst op de achterflap
  Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je?
  – Geen. Ben nooit aan de boekenlijst toegekomen
  Heb je nog boeken uit je jeugd?
  – Ja, best veel
  Wat doet je afknappen op een boek?
  – Als het te onwaarschijnlijk is.
  Is er een boek dat je leven veranderd heeft?
  – Nee
  Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat?
  – Nee. Nou gewoon “ik leen nooit boeken uit”
  Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast of in je bezit?
  – Niks opvallends in mijn kast, denk ik

 11. Leuk lijstje. En best wel een lastige.
  De Wand vond ik ook geweldig. Regelmatig popt het in mijn gedachten op. Graag lees ik boeken met een historische achtergrond. Onlangs was dat ‘Gesloten koffers’ van Pessireron

Reacties zijn gesloten.