All in

Ik ben een keer op een all in weekend geweest. Dat is heel lang geleden en ik vond er niet heel veel aan. Ergens geloof ik (en ja, ik scheer nu heel bewust een heleboel mensen over één kam!) dat dat ‘all in’ concept het slechtste in de mens naar boven brengt. Ongegeneerd schransen, teveel op borden scheppen en dat vervolgens laten staan, half lege glazen laten staan: het is niet mijn ding.

Wat ik me vooral nog goed herinner van dat weekend is dat we nauwelijks buiten zijn geweest en als ik daar nu bij stil sta dan vind ik dat vooral heel gênant. Want ‘waarom zouden we weggaan als alles hier gratisch is?’. Ter verdediging wil ik aanvoeren dat ik toen begin 20 (denk ik) was dus ik wist niet beterder. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer of ik deze onderneming met Mr. T. heb gedaan of met mijn ex. Hahaha, zo erg heb ik het verdrongen.

Geen ‘all ins’ meer dus voor mij. En dat betekent automatisch, geen ‘all in-vakanties’ voor mijn gezin. Dat komt deels ook omdat ik, als ik op vakantie ben, vooral op pad wil zijn. Dingen wil doen, wil wandelen, cultuur wil snuiven, stadjes wil bezoeken, musea en kerken wil zien en nog veel meer. Ik wil in winkeltjes rondstruinen of in supermarkten zoeken naar eten om zelf te bereiden. Dat is niet altijd gemakkelijk vind ik. Soms is er bizar weinig (herkenbaar :-)) vlees te koop of zijn de groenten van dusdanige kwaliteit dat we ze in Nederland zouden laten liggen (slecht, ik weet het!). Maar ik vind het toch vooral heel lekker om rond te snuffelen, zelf wat bij elkaar te sprokkelen en dan, in die enorm slechte pannen van het verblijf waar we zitten er toch iets van in elkaar te flansen. Ja, die pannen en slechte messen en zo in de accommodaties waarin we vaak zitten: daar kan ik ook nog wel een logje aan wijden. Ik neem wat dat betreft steeds vaker mijn eigen messen en een aantal pannen mee. En oh, die heerlijke stalletjes met zoveel verschillend fruit langs de weg vaak. Wat een zaligheid!

Maar vertel: ben jij van de all in? Of pruts je ook zelf liever wat in elkaar? En als je in een huisje of stacaravan zit: neem jij dan ook je eigen spullen mee? 

19 gedachten over “All in

 1. Ik heb ooit een all-in vakantie meegemaakt in Fuerteventura. Tenminste er zat ontbijt en diner bij onze accommodatie. Lunchen deden we buiten de deur. Dochter was toen drie en ik weet nog dat ik de eerste twee dagen vooral bezig was met haar ‘gezonde’ dingen te laten kiezen. Dat werkte natuurlijk voor geen meter. Sloeg ook nergens op van mijn kant, dus besloot ik dat ze niet dood zou gaan van een week slecht eten en liet haar eten wat ze maar wilde. Soms begon ze met twee toetjes en at ze daarna nog een bordje friet of zo. Ze heeft er niks aan over gehouden en het was een stuk gezelliger aan tafel.
  Ik ben niet zo’n vakantieganger, trouwens. Ik zou het liefst al mijn huisraad mee nemen om heimwee tegen te gaan. Als het even kan, gaat in elk geval mijn eigen beddengoed mee. En All-in doe ik zeker niet meer.

 2. Ik ben nog nooit all in op vakantie geweest. Soms lijkt t me stiekem wel eens best lekker, maar dan wel een mooi zonnig resort, met vrolijke cocktails of zo. Voor een paar dagen. Mooie boeken mee, parasolletje. Maar ben bang dat ik me binnen een dag verveel en me vooral afvraag wat er buiten het hek allemaal te zien is. Een ontbijtbuffetje op een doorreishotel vind ik wel echt het toppunt van vakantieluxe trouwens! De rest van de vakantie koken we weer gewoon in de slechte vakantiepannen ☺️

 3. Ik ben net als jij totaal niet van de all in’s . Het trekt mij totaal niet. Ik ben nu op dit moment in Lorraine in Frankrijk. Wel jammer dat alle kleine winkeltjes hier ook bijna allemaal verdwenen zijn, maar toch, dan struin ik wel in de supermarkt om ons kostje bij elkaar te zoeken. Dat is de charme van op vakantie zijn

 4. Ook ik heb het ooit 1 x gedaan en gezegd… nooit meer. Niet mijn manier :-) Veel te leuk om juist zelf op pad te gaan en dingen te ontdekken :-)

 5. Niet mijn manier van vakantie vieren. Ik heb het nooit gedaan en ik denk dat dat zo blijft. Jaren geleden heb ik een paar keer een fietsvakantie gedaan met zoon2. Dat was wel heel leuk. We fietsten overdag, op de camping stond drinken klaar als we aankwamen, koken werd gedaan en af en toe hadden we corvee. ‘s avonds en op vrije dagen deden we wat we wilden. We fietsten ook erns langs zo’n hotel met ‘bandjes’. We grapten dat ze opgesloten zaten. Ik weet wel dat sommigen het boekten omdat het idioot goedkoop was en je het er zonder eten ook al uit had. Ik zoek meestal ern mix van dinfen, fietsen, een stadje, luieren. Mijn ultieme vakantie is nog steeds kamperen 🏕 in de Provence of een ander land met een lekkere temperatuur. Gelukkig mogen er verschillen zijn. Ik ben wel klaar met vliegen, maar de grote meute is dat niet.

 6. Ik heb tweemaal een all-in gedaan. De eerste keer was de prijs zo belachelijk laag dat we alleen het ontbijt en soms een lunch of avondmaal in het hotel hebben genoten. Voor de rest hebben we gestruind en onderweg wat gegeten.
  De tweede keer was ik met iemand die zei ‘alles is al betaald dus…. ‘
  Dat was een tegenvallertje.

  Dat was, op een stedentrip na, ook meteen mijn laatste buiten de deur vakantie.

 7. Ooit jaar of 14 geleden een keer all in gedaan met een werk trip. Niets voor mij, alhoewel het er best netjes aan toe ging qua vreetschuur effect. Naar een huisje meestal wel een eigen mes mee, geen pannen. We koken meestal wel zelf. Maar gaan het liefst kamperen met onze tent en dan neem je logischerwijs alles zelf mee.

 8. Nee, all in hebben wij nog nooit gedaan. Ik vind het wel fijn om uit eten te gaan als we vakantie hebben, zodat ik ook echt vakantie heb en ‘s avonds niet nog eens de keuken in hoef. Een ontbijtbuffet vind ik wel fijn, maar ik loop liever zes keer dan dat ik in één keer mijn hele bord volstamp.

 9. Geen all in ervaring, áls ik al op vakantie ga dan bij voorkeur een hotel met half pension omdat ik geen zin heb om ‘s avonds een restaurant te moeten gaan zoeken. Ik realiseer me dat het buiten de deur anders is dan thuis maar vertik het om in m’n vakantie de huisvrouw uit te hangen Maar juist omdat ik alles thuis het prettigst vind ga ik niet graag op vakantie. Ik ga niet lopen slepen om net te doen alsof ik thuis ben en terwijl het dat dan toch net niet is.

 10. Geen all in voor mij/ons. Wij nemen wel altijd spullen mee om zelf koffie te kunnen zetten want niet overal is een waterkoker of iets dergelijks.

 11. Nee, niks voor ons. Wij gaan gewoon weg met ons kleine carvannetje en zien wel wanneer en waar er plaats is. En als we in het buitenland zijn willen we ook het liefste veel van het land zien en zelf bepalen wat, wanneer en waar we eten.

 12. Ja, ik heb wel een aantal keer een all-in vakantie gedaan omdat dat wegens omstandigheden praktischer was. Zelf heb ik het liefst een vakantie met ontbijt inbegrepen, dat vind ik altijd wel handig. :)

 13. Met kerst een paar keer een hotelarrangement genomen, heerlijk. Een keer een all-in vakantie gedaan met dochter op een resort in Bulgarije aan de Zwarte Zee. Het was niet ons ding, kwalitatief slecht, veel van hetzelfde, onaardig personeel, liep tegen het eind van het seizoen en dan zijn ze blijkbaar erg moe…
  In een huisje of B&B met keukenmogelijkheid flans ik graag zelf iets in elkaar. Heel simpel meestal maar dat voelt gewoon lekker huiselijk en ja dan neem ik ook wel attributen mee die ik ooit in Drenthe vergeten ben mee naar huis te nemen, maar wel teruggekregen overigens.
  Op een cruise ontkom je er niet aan, maar is zeker aan te bevelen. Het is voor ons ‘de ultieme vakantie’. Mensen zijn niet echt hebberig. Eten op wat ze op hebben laten scheppen. Duidelijk een ander publiek dan in die ‘vreetschuren’. En de kwaliteit en afwisseling is geweldig. Elke dag iets anders, ook qua ontbijt en lunch etc. Veel keuzes te maken en dat is wel even oppassen, maar na 2 dagen is dat weer oké, gewoon kleine beetjes nemen en dan is het vooral genieten. 🦋

 14. All-in nooit
  Meestal een B&B of hostel en dan ergens iets eten in Berlijn al in 4 van de 5 avonden onder station Alexanderplatz voor ik weer verder liep en fotografeerde.
  Maar eerlijk gezegd ben ik niet zo van vakanties, ik slaap liefst in mijn eigen bed en zorg gewoon voor mijn katten. Maar als ik ga dan blijf ik zeker niet in het hotel.

 15. Ik ben nog nooit all in op vakantie geweest.
  Mijn partner houdt niet van kamperen, dus dat hebben we na een paar mislukte pogingen maar opgegeven. We slapen meestal in een hotel of appartement en houden er van om iedere avond op zoek te gaan naar een nieuw restaurant. We eten zelden 2 keer op dezelfde plaats als we op vakantie zijn.
  Met vrienden of familie ga ik wel kamperen en dan is het een feest om in een buitenlandse (super)markt nieuwe dingen te ontdekken. Ik vind het leuk om primitief te koken, dus met een open vuurtje kom ik een heel eind en de kwaliteit van de pannen maakt dan niet zo veel uit.

 16. Ik ga sowieso eigenlijk nooit op vakantie, maar ik weet dat mijn jongste zusje het wel prettig vind. Zij en haar man werken erg hard, en dan vinden ze zo’n all in resort heel ontspannend.

 17. Wij hebben wel all-in vakanties gedaan. Zo’n 35 jaar geleden reisden we een paar keer naar de Dominicaanse Republiek en dat was het begin van de all-in vakanties. Daar was toen niks anders dan all-in. Het is aan ons ook niet besteed want het is gewoon veel te duur. Wij zijn geen grote eters of drinkers. Zitten niet de ganse dag in de bar en aan het midnight buffet namen we ook nooit deel want dan waren we al in dromenland.
  Een jaar of tien geleden hebben we het nog eens overgedaan in Turkije. We trakteerden zoonlief en zijn meisje op een vakantie en zoonlief wou wel eens zo’n vakantie “om te vegeteren”. Was trouwens heel leuk, maar ook daar hebben we – ondanks dat alles inbegrepen en betaald was – ook wel buiten de deur gegeten/gedronken en uitstapjes gedaan. Wij willen namelijk ook zien en beleven.
  Koken op vakantie doe ik niet of nauwelijks. Hooguit eens een keer een eenvoudige pasta. Niet omwille van de kwaliteit van de pannen, gewoon omdat ik thuis al iedere dag kook en wij graag buiten de deur eten. Dat is voor ons vakantie.

 18. Nooit een all in vakantie gedaan, maar het zou ook niet mijn ding zijn. Ik wil ook de omgeving verkennen, liefst met een boterham in mijn tas, zodat ik lekker ergens in de natuur kan lunchen.
  Zelf je pannen meenemen op vakantie vind ik een briljant idee (en zal vast weer iets typisch Hollands zijn;)), want de kwaliteit in huisjes is inderdaad vaak niet om over naar huis te schrijven.

Reacties zijn gesloten.