Ken je de mop van …

… die mensen die naar Berlijn zouden gaan? Nou die gingen niet.

Vandaag precies drie jaar geleden was ik, samen met Mr. T., mijn twee schoonzussen en hun twee mannen, in Berlijn. En daar deden wij fijne dingen. Wat was het een heerlijke korte vakantie daar.

En het beviel zo goed, dat we opnieuw zouden gaan. Dit weekend. Maar we gingen niet en dat had een vervelende oorzaak. Een van mijn schoonzussen en haar man kwamen namelijk, al fietsend, met elkaar in botsing. Dat gebeurde al een paar weken geleden, maar ze zijn nog verre van hersteld. Twee zware hersenschuddingen, mijn schoonzus volledig ‘afgeschaafd’ en mijn zwager een gebroken schouderblad. De reis werd dus geannuleerd.

Ons plan was om van gisteren tot en met maandag naar Potsdam te gaan. We zouden dan drie hele dagen hebben, waarvan er één in en om Potsdam plaats zou vinden, één in de buurt van Wannsee/Teufelsberg/Babelsberg en één in Berlijn zelf. Maar: wat in het vat zit verzuurt niet! Hopelijk kunnen we volgend jaar wel gaan. En qua werk komt het verdraaide goed uit want het is me toch een partij druk!

Hoe jammer ook, gezondheid en een goed herstel is het belangrijkst. Enne, gelukkig hebben we de foto’s nog! Klik en klik!

15 gedachten over “Ken je de mop van …

 1. Altijd jammer als iets waar je je op verheugt niet door kan gaan. Je neemt het nogal laconiek op. Beterschap voor de twee met kwetsuren. Zal best pijnlijk zijn.

 2. Gelukkig hebben de gevallenen nu weer iets om naar uit te kijken en gelukkig Potsdam loopt niet weg

 3. Ah nee, wat een pech! Hopelijk zijn ze snel hersteld. En van afstel komt helemaal niet altijd uitstel. Ik was dit jaar met mijn zoontje twee dagen naar Berlijn, was aangenaam verrast. De laatste keer was kort na de val van de muur dus het was best wat veranderd :)

 4. Jammer! Maar je hebt nog wat te goed.
  Boekentip: Het huis aan het meer. Thomas Harding.
  Ik zou in 2020 naar Berlijn gaan.ook naar Het huis uit het boek en een gesprek met de schrijver….. maar ja…
  Je hebt nog wat te goed!

 5. Ik lees over de helm, maar dat had alsnog alleen hun hoofd beschermd afgeschaafd en die schouder, diepe ellende. Jammer voor je vakantie maar dat is toch het minste erge hiervan.

 6. Wat een bizar ongeluk. Met elkaar in botsing gekomen… Brrrr…
  Ik herinner me nog dat mijn ex wel eens viel in een wielerwedstrijd… al die schaafplekken, vreselijk. Werd wee in mijn buik toen ik je verhaal las, hetzelfde gevoel dat ik krijg als ik wielrenners op TV zie vallen…
  Hoop dat ze goed opknappen en dat jullie tripje alsnog een vervolg zal krijgen. 🦋

 7. Dat is wel een heel vervelende reden om niet weg te kunnen. Maar vooral die gekraakte schouder zal tijd nodig hebben om goed te genezen. Maar nu houden jullie het gewoon tegoed. . Beterschap voor de pechvogels.

 8. Jeetje wat een schrik! En wat kun je met de fiets dan nog vervelend vallen. Mag ik vragen of ze een helmpje op hadden? En zo nee, gaan ze dat hierna bijvoorbeeld doen?

  • Geen helmpje. 😥

   Of ze het gaan doen weet ik niet.
   Ik zou heel graag zien dat mijn ouders een helmpje gaan dragen maar ook zijn zijn dat niet van plan. Misschien als ik zelf het goede voorbeeld geef 🤔?

 9. Jammer, want je kunt merken dat je jezelf er enorm op had verheugd. Nou dan blijft het bij de voorpret.

  Synoniem van afgeschaafd heet in wielertermen rosbief.

 10. Och, wat een pech! Ik hoop dat de brokkenpiloten snel weer helemaal opgeknapt zijn en jullie alsnog op pad kunnen.

Reacties zijn gesloten.