Het nuttige met het aangename verenigd

Ik had laatst een afspraak bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei.Men stelde voor om het via een teamsoverleg te doen, maar hé, een dagje Amsterdam laat ik me niet zomaar ontzeggen. Goede combi dacht ik zo: een overleg en de rest van de dag vrij nemen.
Stilte
Elk jaar weer
Twee eindeloze minuten stilte
Een stilte die spreekt

Dat staat er op het glas bij de ingang naar de kantoren van het Nationaal Comité. Ik vind het mooi.
Na een bijzonder goed overleg sloeg ik aan de wandel. Van de Nieuwe Prinsengracht naar het Olympiaplein.  Ik kwam de Magere Brug tegen en nog veel meer moois. Mijn doel waren de ‘schaduwen’ die recent op het Olympaplein zijn onthuld. De schaduwen van de Joden die tijdens de razzia van 1943 opgepakt zijn. Ik vind het heel mooi gedaan, maar ik vraag me af of het bekend gaat worden. Dat zou wel mooi zijn.Ik at een heerlijke bagel met zalm en dronk de zo goed als lekkerste koffie ever bij Bagel Best! Van het Olympiaplein wandelde ik richting de Westerkerk en ik passeerde talloze mooie stukjes Amsterdam. De foto’s van de wandeling staan niet echt op volgorde, maar who cares?

Altijd mooi: het Rijksmuseum en daar luisterde ik een tijdlang naar een prachtige vioolversie van Hallelujah.  Het Amsterdams Lyceum, de school was net uit en de jeugd is in Amsterdam duidelijk met hetzelfde bezig als die in het zuiden. Mooi om in het voorbijgaan de kinderen ‘af te luisteren’.

Het Indiëmonument in Amsterdam is toch van een iets andere orde dan dat bij mij in de gemeente. Maar dat lijkt me vrij logisch. Beetje bijzonder, zo’n plein met hagedissen. De muurschildering vond ik dan weer wel heel mooi.
Ik wandelde dwars door het Vondelpark. Daar was het goed toeven en er was van alles te zien. Ik werd er nog geïnterviewd, maar geen idee waar dat voor was en of het ergens is uitgezonden. En er wonen zowaar ooievaars met baby’s in het Vondel. Hoe leuk is dat dan wel niet?
Prachtig die stokrozen! In de buurt van de Westerkerk. Altijd een bijzondere plek vind ik.  Het Homomonument en natuurlijk altijd weer Anne …
Het Paleis op de Dam blijft een imposant gebouw. Geen foto van het Monument op de dam, want dat wordt momenteel gedemonteerd om gerestaureerd te worden.  En tja, als ik dan in Amsterdam ben dan moet ik altijd even naar King Louie, want dat is toch wel mijn favoriete winkel.
Ik verenigde dus het nuttige met het aangename met het nuttige. ;-)
En ik slenterde uiteindelijk ruim 16 kilometer deze dag!

16 gedachten over “Het nuttige met het aangename verenigd

  1. Ik vind die schaduwen heel indrukwekkend. Het Amsterdams Lyceum was dochterliefs eerste schoolkeuze toen wij naar Amsterdam verhuisden. Is ‘m niet geworden, helaas. Maar wat een prachtig gebouw is het. Ik waande me in een Harry Potterfilm.

  2. Dat werk van jouw, soms stressvol maar toch ook heel vaak een feestje. Blijf ervan genieten.

  3. Heerlijk om werk en ontspanning zo te kunnen combineren. Mooie foto’s ook, het voelt alsof ik een dagje met je mee was. Ben ik alleen nog wel errug nieuwsgierig wat er in nou de King Loui -tas zit ;-)

    • Een superleuke jurk, twee bloesjes en twee truitjes. Het was sale 😀

  4. De schaduwen vind ik wel heel bijzonder mensen komen het toevallig tegen dat blijft hangen. Het plein rond de kerk is ook één van mijn favorieten.

  5. Heerlijk zo’n wandeling! Ik vind fietsen en wandelen in een grote stad helemaal niet erg, hoewel ik 16 km wel heel veel vind want er is vast ook veel geslenter bij of niet? Het gaat voor mijn gevoel altijd sneller dan in het buitengebied. En Amsterdam is natuurlijk een prachtige stad. Ja ik ben toch trots dat ik Amsterdammer ben. Want wat een prachtige plaatjes!!!

  6. Heel bijzonder, die schaduwen. Ik vind het een mooie gedachte, maar ben ook wel benieuwd of het op gaat vallen, zeker als het druk(ker) is.
    Mooie foto’s van een stad die ik liever niet ‘in real life’ zie, want veel te druk voor mij;).

Reacties zijn gesloten.