Tips gevraagd

Volgende week begint onze vakantie. We blijven in Nederland en bezoeken achtereenvolgens Groningen, Leeuwarden en Epe.

Natuurlijk is er van alles te vinden op het weeweewee over wat te doen maar misschien heb jij wel dé tip. Van iets wat niet bekend is, of waarvan je denkt ‘dat vind die Mrs. T. wel leuk om te doen’ of …

Dus kom maar op!

23 gedachten over “Tips gevraagd

 1. De Oldehove in leeuwarden beklimmen is ook altijd leuk.
  In Epe woont mijn vriendinnetje. We zijn al bijna 65 jaar heel close met elkaar. We kennen elkaar van de padvinderij in Apeldoorn. Als 7 jarige kabouters, zoals toen de meisjes in die leeftijdscategorie genoemd werden hebben we vriendschap gesloten en dat is nooit meer over gegaan.

 2. In Groningen heb ik eigenlijk niks bijzonders gedaan. Gewoon gewandeld en gekeken. Prachtige stad! En goh, Epe… Daar woonde de familie van dochter van vaders kant. Tja, prachtig wandelen daar op de heide. Leeuwarden staat nog op de lijst. Daar ben ik nog nooit geweest.

 3. In Leeuwarden zitten er een paar winkeltjes in de cellen van de oude bajes (Blokhuispoort) en een restaurant aan het water.
  Momenteel is er Arcadia, allerlei evenementen. Misschien zit er iets leuks voor je bij http://www.aradia.frl
  Op de Nieuwestad zit een grote en goede boekwinkel: Van der Velde.
  Niet in Leeuwarden, maar op de afsluitdijk: het kazemattenmuseum. Zal je vast interesseren.

 4. De rondvaart in Leeuwarden op een praam is erg leuk, net als de miniature people wandeling door de stad. Leeuwarden is daarnaast erg gezellig met veel terrasjes en het bosk.
  De Martinitoren beklimmen in Groningen is ook een idee.
  Groet uit Leeuwarden van een Groningse

 5. Ja! Het keramiekmuseum ( Princessehof) in Leeuwarden en de omgeving, straatjes erom heen. Kamp Westerbork, Drents museum Assen. Groningen rondvaart.

 6. Niet in Epe zelf, maar wel vlakbij in Vaassen: IJssalon Roozenboom. Ik heb daar in de loop der jaren al een paar ontzettend lekkere ijsjes op. Ik ben er zelfs ooit 50km voor omgereden.

 7. Aan mij heb je niet zoveel denk ik. ik reis te weinig. Het Jopie Huisman museum zag ik er tussen staan dat is zeker een aanrader. En voor de sportievelingen is wadlopen een leuke optie, er zijn meerder opties maar maar sterkt afhankelijk van de getijden natuurlijk.

 8. Voor Groningen zijn de tips al gegeven. De stadwandeling met daarin opgenomen de hofjes is fantastisch. De AH op de vismarkt zit in een prachtig gebouw btw.

 9. Doe in Groningen de stadswandeling, erg leuk om het centrum te verkennen. Je komt o.a. in verschillende hofjes. Ga dan lunchen bovenin het Forum voor een prachtig uitzicht over de stad.

 10. De vraag is blijf je in de stad, verblijf je er meerdere dagen en wie neem je mee? Ik zou zeker Westerbork aandoen als je dat nog niet gedaan hebt ligt op de route, in Franeker is Eise Eisinga Planetarium erg interessant.

 11. Geen tips want wij fietsen alleen maar tijdens onze mini vakanties in Nederland.
  Fijne vakantie!

 12. Geen tips, want voor mij onbekende plekken, maar ik wens jullie wel vast een heel fijne vakantie!

 13. Jaaaaaaaa, ik heb een leuke tip, wel een beetje sportief.

  Duik bij de stad Groningen het Eemskanaal in en zwem naar Delfzijl.

Reacties zijn gesloten.