Westerbork

Mr. T. en ik gingen dit jaar twee keer op vakantie. Of nou ja, vakantie is een wat groot woord. We splitsten onze drie weken op in wat daagjes thuis, vijf dagen weg, een weekje thuis en een weekje weg.

Onze vijf dagen weg (die vielen in de vakantie van Saar in Lloret de Mar en oh oh oh wat heeft zij het fijn gehad) besteedden we aan Groningen en Leeuwarden. En op weg (op 27 juli 2022: op 27 juli 1942 werden er 1010 Joden verplaatst naar Auschwitz) daarheen bezochten we Westerbork.

En wat Westerbork betreft: het maakte opnieuw grote indruk op me en verder laat ik de foto’s voor zichzelf spreken.

13 gedachten over “Westerbork

  1. In ieder geval had je over het weer niet te klagen bij alles dat jullie ondernomen hebben. Gelukkig geen wolkeloze dag, stralend mooi weer past op de een of andere manier gewoon niet bij dit “uitstapje.”

  2. Jullie hebben je vakantie leuk ingedeeld zo.
    Alweer 4 jaar geleden dat ik voor het eerst in Westerbork was. De route van de Drentse Fiets-vierdaagse kwam er langs. Een bezoek aan Westerbork stond al een tijdje op mijn lijstje. En ik ging me kort daarvoor meer en meer in de oorlog interesseren, boeken te lezen etc. Het was net of ik daar weer liep toen ik langs je foto’s scrolde. Want ik was alleen, Jan zat op een bankje bij de ingang. Hij was er al eens geweest en wilde niet verder mee. Heel indrukwekkend allemaal…

  3. Ik was in Drenthe vorige week en heb op het punt gestaan naar Westerbork te gaan. Op het laatste moment besloten we anders, omdat we er al twee keer eerder waren. Toch denk ik dat we een andere keer weer gaan

  4. Oef, vooral die laatste foto….hier stopt de trein. Wat een mooie en zeggende foto’s heb je weer gemaakt.

  5. Als kind was ik al eens in Westerbork. Misschien begon daar zelfs wel mijn belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog, bedenk ik nu. Een paar jaar geleden was ik er weer en wat je zegt: maakt diepe indruk.

  6. Ik kon daar bij mijn eerste bezoek alleen maar huilen.
    Bij mijn tweede bezoek ben ik bij de poort blijven staan want ik wilde er niet meer binnengaan.

Reacties zijn gesloten.