Leeuwarden

Ik vond Groningen mooi, maar Leeuwarden vond ik toch nog wel een heleboel mooierder. Wat een leuke en bruisende stad. En wat een boel mooie oude panden. En nieuwe dingen ook nog ‘ns. Genoten!Love: een van de elf Friese fonteinen.  Her en der kwamen we de prachtige dichtkunst van Judith Nieken tegen. ♥ Hier was het niet → Dit is een citaat uit De boeken van de onstuimige Zuidenwind van Alfaro Mutis. De hoofdpersoon uit dit boek ziet de tekst op een begraafplaats en is er danig van onder de indruk. Die paar woorden hebben een ontregelende werking. Je kent borden met: Hier was het, en dan komt er een verhaal over wat er ooit op die plek gebeurde. Wauw, wauw en nog ‘ns wauw: wat een prachtig pand die Centraal Apotheek! Pierre Cuypers ontwierp niet alleen de kerk in onze gemeente: dat deed hij dus ook in Leeuwarden.  Bosk: wat een geweldig kunstproject.  We verbleven in de Blokhuispoort waar in het oude cellencomplex een hostel is gevestigd. En er is nog veel meer te zien en te beleven daar in dat prachtige oude pand. Echt een superleuke ervaring! Al met al was het zeer goed toeven in Leeuwarden!

16 gedachten over “Leeuwarden

  1. Heel leuk Leeuwarden. Wij gaan er binnenkort ook naartoe, hartstikke leuk.
    Dat Leeuwarden (in jouw ogen dan) leuker is dan Groningen heb ik nog nooit gehoord. Maar ik denk dat niet iedereen de vergelijking kan maken.
    Het hostel leek me ook wel wat, maar we haken af, want geen badkamer zou voor een nachtje wel kunnen, maar geen toilet op de kamer, nee… dat doen we niet!

  2. Wat een leuke reportage van Leeuwarden, en wat een mooie foto s. Groningen en Leeuwarden zijn allebei leuk, ik kan niet kiezen 🙂
    Vond de gedichten van Judith Nieken ook prachtig ; bedankt voor het delen.

  3. De fontein van Leeuwarden vind ik de mooiste van de 11. (was trouwens een bizar verlopen kunstproject. Rare fonteinen op onmogelijke plaatsen, eeen projecleider die zichzelf het belangrijkste vond, fonteinen niet op tijd klaar. Heb er toen een interessante docu over gezien. Ook een paar fonteinen in het echt gezien.)

  4. Ik ben het helemaal met je eens wat Leeuwarden en Groningen betreft. Wat overigens niet betekent dat Groningen niet zeer te waarderen is

Reacties zijn gesloten.