Klompenpaden

Oh, ik houd zo van klompenpaden! Al moet ik tegelijkertijd zeggen dat er ook wel heel veel verschil in ‘mooiheid’ van de paden zit. Tijdens onze vakantie in Epe liepen Mr. T. en ik welgeteld 6 klompenpaden!

En daarvan was het Thornspiccerpad werkelijk waar fantastisch mooi! 21 Kilometer maar liefst in een wee waarin Nederland zich in een hittegolf bevond. Maar wat een mooie en vooral ook gevarieerde route. Heerlijk! Met een geweldige pauze in Elburg (waar het wel heel erg druk was, jemig wat is dat toeristisch zeg).

De tweede route die we liepen, ook heel mooi en gevarieerd, was het ‘Horsthoekerspad‘. Prachtige bloeiende heide, ach wat was het genieten!

We liepen ook nog het Paddenpad, het Schaverensepad (met Ova, Haar Lief en Saar die twee nachtjes over waren) en op de weg naar huis (maar daarover volgt nog een los logje) het Grift en Graftenpad.
De eerste twee routes waren veruit het mooiste in variatie en afwisseling. Bij de andere paden waren er toch wel vaak heel lange rechte stukken. En als het echt zo heet is, dan is dat toch wel afzien.

Maar de allergrootste conclusie die we toch wel kunnen trekken is dat Nederland fabeltastisch mooi is!
En oh ja, dit zijn dus ‘slechts’ 5 klompenpaden, maar we deden iedere dag een flinke wandeling.

Zo liepen we op de avond van aankomst de gele en rode route op Landgoed Tongeren. Prachtig, prachtig, prachtig! En ook de bossen in de buurt van onze camping waren erg mooi. We verwonderden ons over de lage begroeiing in de bossen. Dat zie je bij ons helemaal niet, hier staan eigenlijk altijd varens. Uiteindelijk bleken het gewoon blauwe bosbessen te zijn, maar dat hadden we in eerste instantie niet echt door. Maar echt, hoe mooi!
In totaal heb ik uiteindelijk tijdens ons een weekje Epe maar liefst 117 kilometers gewandeld! Mr. T. heeft iets minder gelopen want ik ben twee keer alleen op pad geweest.

11 gedachten over “Klompenpaden

 1. Een collega van mij is ook helemaal fan van dit soort wandelroutes, voor mij is het nog wat te ver, ik wandel maximaal 8 kilometer, maar wie weet in de toekomst een keertje een route van 12 of zo.

 2. Het is daar werkelijk schitterend en ja de bossen zijn anders en ik vermoed al jaren dat dat door stikstof komt. Dat terzijde, wat een eind lopen!

 3. Al bloggend en her en der lezend en foto’s bekijkend ben ik al heel lang geleden tot die conclusie gekomen. Nederland is mooi.
  De foto’s van jullie routes ook.

 4. Ik zou willen dat de chef kon wandelen, maar dat gaat helaas niet gebeuren. Anders gingen we een of twee of..klompenpaden op. Gelukkig kan hij wel heel goed fietsen. Daar ben ik allang blij mee. Ik geniet dus maar een beetje mee via jouw foto’s.

 5. Wat klinkt dat leuk zeg, zo’n klompenpad. Ik weet eigenlijk niet of we die ook hierin de Achterhoek hebben. Knap trouwens dat je zo’n enorm eind kunt wandelen! Dat is toch een halve marathon.

 6. Lekker gewandeld dus! ;-)
  Nederland is inderdaad prachtig! Ik vind het altijd leuk dat er in zo’n klein land als Nederland toch zoveel verschillende landschappen te zien zijn.

 7. Heerlijk, zoveel wandelkilometers! En een beetje bos is altijd fijn qua schaduw tijdens een hittegolf. Ik heb nog nooit een klompenpad gelopen, maar zo te zien is het zeker de moeite waard.

Reacties zijn gesloten.