12 gedachten over “Positief!

 1. Nou op dit moment zou “positief zijn” me toch slecht uit komen, ik blijf liever negatief. Het woord positief heeft in deze corona tijd een dubbele lading gekregen.

 2. Ik heb inmiddels een enorme hekel gekregen aan het woord ‘positief’, in de zin van ‘wees positief, denk positief’. Een woord dat altijd in de mond wordt genomen door mensen die nog niks hebben meegemaakt.

  • Daar ben ik het niet mee eens (met je laatste zin). Of in ieder geval, ik heb in mijn leven voldoende nare en verdrietige dingen meegemaakt om te vinden dat de manier waarop je daarmee omgaat van grote invloed is. En er zijn ook tijden geweest dat ik het leven heel somber inzag en veel piekerde. Je weet niet wat de bagage van mensen is, wat ze meegemaakt hebben. Wat voor de een een grote crisis kan zijn kan voor een ander peanuts zijn.
   Wat ik wel vind is dat we elkaar niet iets moeten aanpraten inderdaad van ‘wees positief’. Als het kl*te gaat, je pijn hebt, je zorgen maakt of wat dan ook, dan is het niet fijn als mensen dat zeggen. Ook dat weet ik uit ervaring.
   Het ging er mij meer om wat je vaak hoort: de vakantie was leuk maar … het weer was slecht, het hotel deugde niet, dat soort dingen.

 3. Ja, die is mooi. Niet altijd makkelijk trouwens, maar we mogen denk ik best wat vaker over de ‘joys’ praten.

Reacties zijn gesloten.