Gasometer

Ova, Saar en ik gingen een dagje uit. Onze bestemming was Oberhausen waar we naar de Gasometer gingen en daarna gingen we ook nog even winkelen (want tja, drie vrouwen op pad …). En eerlijk: ik had nieuwe DrMartens nodig. Echt. Heus. En na bijna vier jaar veelvuldig op mijn oude gelopen te hebben was dat geen overbodige luxe vanwege een scheur in het linkerexemplaar. Toch?

Maar goed: de Gasometer is een bijzondere plek om rond te lopen met een werkelijk waar prachtige maar ook oh zo confronterende fototentoonstelling. Want, maar dat zal niemand verbazen, wat maken wij mensen toch een zooi van de wereld … 🙁

Prachtige foto’s van de natuur, confronterende foto’s van door mensenhanden gecreëerde ellende en foto’s van natuurgeweld (soms ook als gevolg van menselijk handelen).
In de gasometer wandel je rond op de begane grond en op de eerste verdieping. Dan kun je nog naar de tweede verdieping waarin een grote wereldbol hangt die ronddraait en waarop verschillende projecties verschijnen. Je kunt er op de vloer liggen op grote zitzakken. Prachtige natuurfoto’s!
Foto’s waarvan je de rillingen krijgt, of verdrietig wordt, of gewoon … De foto met de twee vossen bijvoorbeeld: normaliter zouden een poolvos en een gewone vos elkaar never nooit niet tegenkomen. Door klimaatverandering echter …

8 gedachten over “Gasometer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *