Nieuw maatje

Mensen die hier al lang(er) meelezen weten dat ik iedere dag op de hometrainer zit. Tijdens het fietsen lees ik dan de digitale krant en/of een boek. Da’s iets met ‘twee vliegen’ en ik voel me daar goed bij.

Ik kocht mijn hometrainer op 21 april 2007, al best heel lang geleden natuurlijk. En dat was te merken. Niet alleen zat ik inmiddels op het vierde zadel (en ook dat zadel was aan vervanging toe), de hometrainer zelf piepte en kraakte en de laatste maanden kon ik eigenlijk alleen nog maar achteruit echt goed doortrappen 🙃.

Tijd voor een nieuwe dus en die heeft Mr. T. gisteren gemonteerd. Wat een verademing! En nu zelfs met een heus rekje voor tablet en ereader!

Nu willen jullie vast weten hoeveel kilometers ik op mijn oude hometrainer fietste. Of niet, dat kan natuurlijk ook. Maar, zulke dingen houd ik natuurlijk allemaal bij. Ik schreef elke 9999 kilometer op en ook de km-stand op de momenten dat de batterijen vervangen moesten worden en de teller dus weer op 0 begon. In totaal trapte ik maar liefst 118.168 kilometer weg! Dat zijn dus heel veel uren geweest en ik fietste bijna 3 keer de omtrek van de aarde.

In 2013 heb ik een keer uitgerekend hoeveel kilometers, uren en calorieën ik inmiddels weggetrapt had. Dat waren toen 34.308 kilometer, 1110 welbestede leesuren en 167.143 kilocalorieën.

Tja, je kunt maar ergens druk mee zijn nietwaar? In ieder geval: blij met mijn nieuwe maatje! Al houdt dit nieuwe maatje niet meer een totaal aantal gefietste kilometers bij en dat vind ik dus wel een beetje boel jammer.

14 gedachten over “Nieuw maatje

  1. Goede training zonder slecht weer en tegenwind. Een indrukwekkende afstand heb je afgelegd.

    Ik heb er ook een maar gebruik hem weinig omdat ik het zo snel te warm heb. Verder is de instelling niet echt goed voor mijn knieën. Ik heb een tijd een spinningfiets overwogen of een Tacx maar ze zijn duur. En het nadeel van de warmte van binnen fietsen blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *