Abracadabra

Heel af en toe werp ik een blik op de achterkant van dit weblog om dan vervolgens heel snel alles wat ik daar zie te negeren. Het is gewoon allemaal abracadabra voor mij.

Laatst heb ik mijn ‘beeldmerk’ weer een keer toegevoegd aan mijn blog en toen zag ik ineens, als scrollend’ dat de rechterkolom zich een keer herhaalt. Waarom? Geen idee? Werkelijk waar geen idee welke onbegrijpelijke krachten dit soort gevolgen teweeg brengen. En dat jetpackgedoe, dat is me ook nog steeds niet gelukt. Ik weet niet eens wat cache is en eerlijk gezegd wil ik het niet eens weten. Ik wil gewoon bloggen. En verder niets.

Vroeger begreep ik nog wel een heel klein beetje van dat html-gedoe, maar er zijn weer tig wijzigingen doorgevoerd en schiet mij maar lek. Of nou ja, doe dat maar niet natuurlijk.

18 gedachten over “Abracadabra

  1. Ik red me met een minimum aan kennis van die achterkant. Ik wil, net als jij en anderen, gewoon schrijven en zou zeer tevreden zijn met een uitgeklede blog voor snel tevreden bloggers. En met een kort en bondige uitleg in het Nederlands erbij want ik heb geen zin om elke keer die talenknobbel te gebruiken. Hij houdt zich juist zo lekker rustig de laatste tijd.
    Goed stuk. Maar gaat het wat helpen. Wat voor soort figuren zijn die mensen op de achtergrond? Ze moeten toch een beetje naar ons luisteren.?

  2. Jij bent verreweg de enige niet hoor…

    Met de terugkeer van enkele ‘oude’ bloggers werd er aan mijn jasje getrokken en heb ik vervolgens een aantal blogs gemaakt met uitleg.

    https://melodyks.wordpress.com/category/wp-tips/

    Mocht je verder nog vragen hebben of er niet uit komen … je weet me te vinden

    Jetpack hoef je niks mis…is soort van dynamo of ander onderdeel van je auto. Je doet er niks mee zelf maar als het niet draait rijdt je auto niet.

    Cache… is geheugen, soort van ‘lekbakje’ van een koffieapparaat… daar valt rotzooi in. Dat moet opgeschoond worden eens in de zoveel tijd, maar dat ‘moet’ de blogger alleen maar zelf doen indien hij volledig betaald blogt. Iemand die (deels) gratis bij wordpress blogt hoeft zich daar niet druk om te maken want WordPress doet het zelf.

  3. Dat Jetpack werkt bij mij op de smartphone zonder problemen. Er is niets veranderd. Op de pc heb ik het nog niet want ik heb een gratis WordPress account.

    Ik heb wel een 2e blog aangemaakt om soms eens wat dingetjes uit te proberen. Die blog is niet openbaar maar alleen voor mezelf

  4. ik schiet af en toe ook in de vlekken. doodsbenauwd dat ineens alles weg is. na een lange blogpauze kwam ik terug ineen heel nieuwe omgeving jetpack heb ik, maar vraag me niet hoe, want dat weet ik niet meer..
    wanneer is het veranderd?

  5. Ook ik weet niet zoveel van de achterkant van mijn blog. Nu ik met de rubriek EERTIJDS al een poosje bezig ben wilde ik dat in een categorie onderbrengen zodat ik alles snel terug kan vinden. Ik ben er gisteren mee bezig gegaan, kwam een heel eind maar kreeg het laatste stapje niet gedaan. Gelukkig is mijn domein nu bij een professioneel iemand ondergebracht, dus die even een mailtje gestuurd en ja hoor een half uur later was het klaar met aanwijzingen hoe ik het een volgende keer zelf kan doen.

  6. 90% van de fijne widget zijn in onmin geraakt bij WP en daar kom je pas achter wanneer je je kolom gaat herschikken en je kunt bepaalde widgets niet meer gebruiken … en dan moet je zelf dingen gaan knutselen…
    Maar om echt leuk te kunnen knutselen moet ik een joekelig duur abonnement afsluiten, dus dan maar iets minder leuk.
    Succes.
    BTW. Ik zou het aanbod van Liesbeth aannemen. Die is meer dan handig.

  7. Ik zoek alleen iets op als ik het echt nodig heb. Wat dat Jetpack is? geen idee en ik hoop dan maar dat het niet iets is dat ik móet gebruiken. Zolang dat niet zo is doe ik net of ik het niet zie. Ik zie wel dat er af en toe iets verandert aan de editor dat is al erg genoeg.

  8. HTML, betekent dat niet Heel Toete Ma Lie?

    Ik heb de Jetpack wel gedownload, maar voor de rest ?????????
    Er staat zelfs in, WordPress verwijderen???
    Allemaal lekker duidelijk!!!

    Ik wacht voorlopig af.

  9. Ik sluit me bij alle vorige bloggers aan. Ik durf ook niets meer te veranderen .. uit angst voor een site die ik niet meer begrijp. Het zal ook de leeftijd wel zijn.😉😉 Nu kan ik ineens bij foto’s geen onderschrift meer plaatsen, het aantal foto’s op een rij niet meer veranderen. Jetpack staat op mijn telefoon maar wat ik er verder mee mee moet?

    • Jetpack gaat de app van wordpress veranderen, de voordelen heb ik nog niet gevonden maar de app doet hetzelfde.

      Wil best even voor je kijken maar an moet je me wat printscreens mailen (foto’s van je beeldscherm mag ook) ik heb de pagina nodig waar je terecht komt na het inloggen en de pagina waar je je blog in schrijft.

  10. Ik zou wel van alles willen veranderen aan mijn blog (een ander thema, bijvoorbeeld) maar ik laat het maar zo. Bang dat het allemaal in de soep zal lopen.

  11. Dat er af en toe iets veranderd moet worden snap ik best, maar als dat nu in simpele woorden werd uitgelegd…..Ik gebruikte wordpress bij het blog voor ons oude koor, maar nu dat is opgeheven hou ik me maar aan het meer simpele blogspot.

  12. Het moet bij mij ‘aan de achterkant’ ook niet al te ingewikkeld worden, maar gelukkig is het dat meestal ook niet. Ik ben altijd bang dat mijn blog een keer onbereikbaar wordt en dat ik ‘m dan niet terug kan toveren. Maar goed, dan denk ik: internet, komt vaak vanzelf ook wel goed…;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *