Mat

Ruim twee maanden speelt ze inmiddels online schaak. Vroeger vond ze het een geweldig spel en de zetten vergeet je niet.

De app zocht een tegenstander uit en al gauw speelden ze er op los. Ook de chatfunctie was snel gevonden. Het is erg leuk om met haar 27-jarige Egyptische tegenspeler die in Duitsland studeert en werkt van gedachten te wisselen.

Dat ze potje na potje verloor, omdat haar tegenstander veel sterker is, dat gaf helemaal niets. Ze opperde: ‘if you sacrifice your Queen at the beginning, then I might have a chance‘ (ook haar Engels floreert!).

En warempel: victorie!


My first 101 met als onderwerp ‘herstart’. 😉

13 gedachten over “Mat

 1. Jaren geleden heb ik mezelf leren schaken maar ik ben het wegens inactiviteit weer helemaal verleerd…
  Zou het toch nog eens moeten oprakelen…
  Mooi geschreven!

 2. Pingback: 101-Maart-2023 | Plato Online

 3. Een mooi spel, ik ken de basisregels, ik vind het wel vervelend dat je nooit weet hoe lang een spelletje gaat duren, dat kan 5 minuten zijn, maar ook een paar uur

 4. Ik ken het spelletje wel maar kan het niet spelen, ik hou trouwens ook meer van spelletje waar je met een partner samen moet spelen, zoals klaverjassen. Internet zorgt voor vele manieren om vriendschap te kunnen sluiten, dat is mooi. Leuke bijdrage!

 5. Ooit wist ik ook hoe het moest, al was ik niet goed… inmiddels helemaal geen kennis meer van maar dat mag hun pret niet drukken 🙂

  Online tegenspelers vinden en met sommigen leuke gesprekken voeren ken ik dan weer wel… maar dan bij Wordfeud.

 6. Ik heb ook eens geschaakt, dwz nadat de tegenstander corrigerend optrad door de lopers en paarden van plaats te doen verwisselen. Van de ‘mat’ geveegd en nooit beter geworden.
  Jij houdt er tenminste nog leuke kennissen aan over. En een mooie, originele 101.

 7. Het is een mooi spel maar de spelers moeten wel een beetje van het zelfde niveau zijn. Schaken kent geen handicap zoals als bijv bij golven of een moyenne zoals bij het biljarten waardoor sterke en zwakkere spelers eerlijker tegen elkaar kunnen spelen.

  • Of niet alleen virtueel, Nicole. Er vinden soms heel leuke ontmoetingen plaats. En daar wordt dan ook heel gezellig over geblogd.
   Zo blijken virtuele relaties echt soms levende mensen te zijn.
   Ik schrijf fit hopelijk niet vanuit de SPAMbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *