Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vandaag immers bestaat dit blog alweer 17 jaar! Hieperdepiep hoera. Bijna volwassen dus. Om dat heuglijke feit te vieren gaf ik mezelf zojuist een nieuwe smartphone dus binnenkort ben ik weer even zoet met het overzetten van teenentander.

Enne: de trouwe lezer weet het → blogverjaardagen vragen om ONTLURKEN.

Want heel eerlijk: het aantal reacties hier loopt meer en meer terug. Nou kan het zo zijn dat ik niets interessants meer te melden heb of dat hetgeen ik hier deel voor de lezer niet meer interessant is.

Dat klopt denk ik ook wel. Want als je al zo lang blogt dan heb je heel veel al wel ‘ns gezegd nietwaar? De mensen die in mijn begintijd ook blogden zijn volgens mij zo goed als allemaal gestopt (een groot aantal van hen tref ik nu trouwens op Facebook) en ik besteed zelf ook lang niet meer zoveel tijd aan het bloggen en het bij anderen lezen en reageren als dat ik eerst deed. Maar toch ben ik er iedere dag nog wel mee bezig. En bij heel veel dingen die ik zie en doe denk ik: oh daar kan ik wel iets over schrijven voor mijn blog.

Op Facebook schrijf ik onder mijn eigen naam en daar ben ik behoorlijk actief (net zoals op LinkedIn) en deel ik veel over de dagdagelijkse dingen en mijn werk. Het grootste voordeel van mijn blog is dat ik hier, hopelijk nog steeds gewoon hartstikke incognito/anoniem (alleen mijn moeder leest mee) kan bloggen over de dingen die ik op Facebook of LinkedIn niet kan (of wil) schrijven. Want tja, je bent ambtenaar met een bepaalde functie: dat beperkt je toch soms toch wel in wat je in het openbaar kunt schrijven.

Maar goed: ONTLURKEN dus. Lees je hier wel mee maar reageer je zelden (of nooit): grijp nu je kans! Maak bekend dat je meeleest, wat je leuk vindt (of juist niet). Bijkomend voordeel: mensen die regelmatig reageren krijgen natuurlijk ook het wachtwoord van de beveiligde logjes. En dat wachtwoord; dat wil je toch gewoon?! 😉

Door Mrs. T

25 gedachten over “En nog een priemgetal!”
 1. Proficiat met de blogverjaardag! 🙂
  Ik denk dat er gewoon minder en minder wordt geblogd. Mensen beginnen aan kinderen en hopla, niet meer zoveel tijd als voorheen. (Dat zag ik toch bij mijn generatie.) En beginnen er nog nieuwe blogs? Ik denk niet meer zoveel als euh pakweg 17 jaar geleden 🙂

 2. 17 jaar! dat klinkt best volwassen voor een blog
  velen zien komen en gaan
  lees sinds kort weer mee en reageer zo af en toe
  mijn blog moet weer helemaal uit de as oprijzen
  fb ben ik mee gestopt, teveel narigheid
  op naar de 18! want dan ben je echt meerderjarig!

 3. Gefeliciteerd met je jubileum.
  Ik lees al jaren mee. Ik ben begonnen met lezen om mijn tijd te vullen tijdens een burn-out en na mijn herstel ben ik bij een paar (waaronder deze) blijven hangen. Voor mij voelt het een beetje zoals vroeger, toen ik bij oma de Libelle las met alle colums en dagboeken. Ik lees 1 keer per week en blijf zo op de hoogte. Soms als vermaak, soms informatief en soms om over na te denken en nog een keer terug te lezen. Bedankt daarvoor!

 4. Fielsteert! Ik volg je al heel lang. Je logjes zijn gewoon erg leuk, vaak inhoudelijk en goed geschreven.
  Ikreageer niet altijd. Als hetniets toevoegt, laat ik het. Het liefst reageer ik inhoudelijk, graag met wat humor, maar in dat laatste ben ik niet zo goed.
  Ik blijf je lezen, dus blijf lekker bloggen.

  ( ik moet hier even wennen aan de nieuwe lay-out)

 5. Laat ik vooropstellen dat ik blij ben dat jij na al die jaren nog een vaste waarde ben, of je nou T….e, Triltaal of Mrs T. heet. Niet mee stoppen dus. En weet je wat nu zo leuk is: ik maakte vandaag een soort tussenblogje (een vragenlijstje) en daar vroeg ik ook aan de niet bloggers maar wel reageerders/niet reageerders om ook mee te doen. Op dat moment vroeg ik me af: hoe heten ze ook al weer, die wel-lezers maar niet reageerders? Ik kwam er niet op. En hier staat het gewoon.
  Kwestie van sychroniciteit, dat blijft heel bijzonder.

  Over dat teruglopen van bezoekersaantallen: daar hebben we allemaal last van. Facebook zuigt veel mensen op. Maar dat is niks voor mij. Ik blijf liever bloggen.
  Hierbij een uitnodiging aan iedereen die hier blogt: laten we linken uitwisselen.
  🙂

 6. Gefeliciteerd.
  En ik maak me er ook wel eens schuldig aan dat ik niet altijd op alles reageer.
  Maar ontlurken hoef ik ook niet.
  Je hebt Instagram, TikTok, Whatsapp, blogs, twitter, mensen zitten overal.
  Oh en FB, vergat ik even, daar doe ik zeer weinig mee.
  Maar mijn blog hou ik op mijn manier bij, al is het dan prive, maar blijf graag bij jou lezen. Dus ga vooral door!

 7. Gefeliciteerd met je blogverjaardag en natuurlijk nog met je eigen verjaardag! Ik lees al jaren mee, reageer zelden. Vind vooral de persoonlijke logjes leuk, maar die zitten achter slot en grendel en ben tot nu toe te lui geweest om daar iets aan te doen.
  Groetjes!

 8. Gefeliciteerd met je blogverjaardag. ik volg je niet vanaf het begin maar wel al behoorlijk lang. Over een zelfde onderwerp schrijven kan natuurlijk best omdat er altijd wel meer over te vertellen is. Dat is iets anders dan alleen steeds hetzelfde statement maken, daar waak ik ook voor al zijn er best onderwerpen die bij mij regelmatig terugkomen.

  1. Niets mis met onderwerpen die regelmatig terugkomen.
   Er zijn blogs met alleen maar foto’s bijvoorbeeld, die zie ik ook graag. Mijn Selfiemomentjes, daar raakt toch niemand op uitgekeken? 🙂

 9. Proficiat met je blogjubileum. 17 jaar bloggen is lang. Zelf blog ik nu 12 jaar.. Er is een verandering geweest in reageren op blogs merk ik. Tegenwoordig ‘moet’ je terugreageren en terugvliegen om meer interactie te genereren. Ik heb het daar lastig mee. Ik wil me vrij voelen om te schrijven, te reageren en te antwoorden op reacties. Vaak heb ik ook niks echt toe te voegen.Volgens mij is qua bloggen veel veranderd door wat op Social Media gebruikelijk is. Eigenlijk zijn FB, IG en Twitter miniblogs maar hierdoor wordt het werk en de moeite van het echte bloggen toch onderschat. Ik ben zelf minimaal actief meer op Sociale Media. Ik ben meer van 1 op 1 relaties geworden en daarnaast blog ik dus

  Jouw bloginhoud is heel gevarieerd en maakt dat ik regelmatig terugkeer. Dus ik hoop dat je blijft bloggen.

 10. Gefeliciteerd met je jubileum! En ja, ik blog ook al heel wat jaartjes, denk zo’n 21 jaar inmiddels, maar merk wel dat ik er minder tijd aan besteed dan vroeger. Niet dat ik het minder leuk vind, maar ook andere zaken, lezen, wandelen, afspreken met vrienden, kost tijd en dan moet je soms keuzes maken. En ja, dat wachtwoord… dat zou ik inderdaad wel willen ontvangen hoor!

 11. Volgens mij loopt het bij iedereen terug, ook bij de blogs die altijd heeel veel reacties hadden is het veel minder. Denk dat bloggen weer moet aan gaan trekken. Laat vooral los dat je dingen al besproken hebt maar zoek juist naar een andere hoek. Ben benieuwd naar al je lurkers volgens mij zijn het er genoeg.

 12. Gefeliciteerd met dit jubileum, ik lees hier graag. Ik heb al verschillende blogs gehad, paintbrush, mijn gedachten, Geesjeschrieftweer, Kretablog bij blogspot, en allemaal zijn ze weg, achteraf vind ik het jammer dat ik alles heb verwijderd, de weblog die ik nu heb blijft!

 13. Gefeliciteerd. 17 jaar.
  Ik ben tot de ontdekking gekomen dat herhaling niet erg is. Het leven bestaat ook uit herhalingen. Verder ben ik tijdens mijn laatste omzet-actie er achter gekomen dat ik soms niet eens meer weet wat ik vorige maand heb geschreven, dus daar waar de hoofdlijnen uit het leven van de bloggers die ik volg in mijn hoofd zitten, kan ik de details niet altijd 100% voor de geest halen.

  Volgend jaar volwassen. Dat vraagt om een feestje.

 14. Ik vind dat je hoed en afwisselend schrijft over onderwerpen die mij interesseren, daarom lees ik je blog al een tijd.

 15. Van harte gefeliciteerd met 17 jaar bloggen.
  Ik reageer heel weinig, maar ik geniet zeer zeker van je blog. De afwisseling van onderwerpen, boeken, theater, foto’s, wandelingen, werkzaken, wereldnieuws, lokaal nieuws en alles wat ik nu vergeten ben, zorgen er voor dat ik altijd even kijk of er een nieuw blog is om te lezen.
  Soms herken ik een boek of een plaats, soms is het een aanleiding om iets op m’n lijstje ‘daar wil ik naar toe’of ‘dat wil ik lezen’te zetten. Soms gniffel ik om je humor, vaak ben ik blij dat je zo goed een genuanceerde mening geeft.
  Dankjewel voor alles wat je deelt!

 16. Wauw, 17 jaar! Van harte gefeliciteerd! Ik heb heel wat jaren van die zeventien gelurkt bij je, maar inmiddels al een paar jaar niet meer lurkend;).

 17. Gefeliciteerd. Ik baal een beetje want het reageren hier lukt niet altijd. Ik weet zeker dat ik bijv. op je vorige priemgetalblog had gereageerd, maar de reactie staat er niet. Toch lees ik je altijd hoor!

 18. Gefeliciteerd met 17 jaar bloggen.
  Ik deel je gevoel wat bloggen betreft. Ik blog al zo’n twintig jaar en heb vaak ook het gevoel dat alles gezegd is. De inspiratie is soms heel ver zoek. En ook van de bloggers die ik volg zijn er al veel gestopt. Jammer, maar het is niet anders.

 19. En alweer gefeliciteerd! Ik ben mijn blog-verjaardag weer eens vergeten…
  En ik hoef niet te ontlurken, geloof ik 😉

Reacties zijn gesloten.